Antena Meniu Search
x

Curcanul, preferat de mulți români în locul mielului de Paște

Curcanul nu e vedetă doar de Ziua Recunoştinţei, ci mai nou şi de Paşte. Şi pentru că românii i-au prins gustul, în magazine au apărut cârnaţi, tobă, pastramă şi chiar mici din carne de curcan.

de Redactia Observator

la 22.04.2019, 23:08

Vezi și

Curcanul nu e vedetă doar de Ziua Recunoştinţei, ci mai nou şi de Paşte. Şi pentru că românii i-au prins gustul, în magazine au apărut cârnaţi, tobă, pastramă şi chiar mici din carne de curcan. Preţurile sunt însă piperate, un kilogram de carne de curcan e cu 14 lei mai scump decât cel de miel.

Fudulii de curcan cu legume. Este o delicatesă , spun bucătarii şi se pregăteşte în doar câteva minute.

Carnea de curcan este tot mai apreciată de români, aşa că producătorii s-au adaptat rapid. În magazine găsim acum cârnaţi picanţi, pastramă sau chiar mici din curcan. Cine nu vrea să cumpere alimentele procesate le poate pregăti singur acasă.

Nutriţioniştii spun că această carne conţine vitamine, minerale şi ajută la reducerea colesterolului.

În magazine, micii de curcan costă 18 lei kilogramul, iar cârnaţii - 20 de lei. Un kilogram de cane de curcan costă 37 de lei cu 14 lei mai mult decât carnea de miel.

Curcanii sunt crescuți în condiții stricte de temperatură, umiditate și lumină, timp de 17 - 20 săptămâni. Când ajung la greutatea optimă, sunt trimiși către sectorul de abatorizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Curcanul, preferat de mulți români în locul mielului de Paște