Antena Meniu Search
x

Doctorul Streinu-Cercel a dezvăluit care sunt cele mai bune tratamente pentru coronavirus

Doctorul Streinu-Cercel a dezvăluit care sunt cele mai bune tratamente pentru coronavirus. Profesorul spune că în România se aplică scheme de tratament verificate inclusiv în China.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 24.04.2020, 11:32

Coronavirus în România
Doctorul Streinu-Cercel a dezvăluit care sunt cele mai bune tratamente pentru coronavirus - hepta
  • În România se aplică mai multe scheme de tratament.
  • Unele dintre ele au fost aplicate în China.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre tramtamentele administrate de medicii români pacienților infectați cu coronavirus. Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş spune că e o strânsa colaborare cu medicii din punctele cheie ale globului în lupta cu COVID-19.

"Avem mai multe scheme terapeutice și cu antivirale preluate de la HIV, dar avem și molecule cu destinație. De exemplu, trebuie să primim una dintre molecule, pe care abia aștept să o văd și să o punem în aplicare. Molecula a fost folosită în partea de Est a globului, chiar și în China.

Am intrat în legătură cu medicii chinezi și am luat multe din schema lor de tratament. Mai mult decât atât, noi în momentul de față folosim anticorpii monoclonari, i-am folosit la început, am preluat în ghidurile noastre tot ce era la momentul respectiv de vârf. Ne-am chinuit și mulți pacienți au beneficiat de acest tratament.

Acești anticorpi sunt dedicați împotriva unui receptor care trebuie să fie blocat. Practic ei, sunt puși acolo în fiolă și noi o aplicăm. Noi am preluat-o. 

Pe acelaşi subiect

Am avut întâlniri web săptămânale cu colegi din China, Japonia, SUA, Lombardia. Avem săptămânal cei de la Balș un miting video ce probleme sunt și cum putem ajuta.

Ce am descoperit este că un volum de oxigen de 8-10 litri paote face diferența.", a spus Streinu-Cercel, la Antena 3.

Citește și România a trecut de 550 de morți de coronavirus Bianca, modelul român infectat cu coronavirus în Italia, pozitivă după 57 de zile de când a luat virusul

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Doctorul Streinu-Cercel a dezvăluit care sunt cele mai bune tratamente pentru coronavirus