Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea a anunțat când se pot redeschide parcurile din București

Gabriela Firea a anunțat când se pot redeschide parcurile din București. Primarul general al Capitalei a vorbit și despre măsurile care se iau în ceea ce privește mijloacele de transport în comun.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 24.04.2020, 10:45

Coronavirus în România
Parcurile au fos tînchise în București în urmă cu o lună - hepta
  • Statul să asigure măști pentru călătorii STB.
  • Teatele rămân închise.

Parcurile din București s-ar putea redeschide în trei săptămâni, a anunțat Gabriela Firea. Primarul general a spus că teatrele vor rămâne închise și a cerut ca autoritățile să asigure măști pentru călătorii din mijloacele de transport în comun.

"Am repornit activitatea pe toate șantierele din Capitală. Am scris un set de reguli, le-am spus că așa stă treaba, trebuie să respectați regulile și doar în aceste condiții repornim șantierele. Au înțeles, au semnat și așa se întâmplă acum.

La transportul în comun vom reveni treptat și sunt de acord ca statul să fie cel care asigură măsurile de protecție pentru cetățeni.

Dacă toată lumea ar înțelege, ar purta mască, ar limita contactul cu ceilalți, poate ar trebui să luăm în calcul redeschiderea parcurilor, ar fi o soluție. Facem analize în această perioadă și cred că ar trebui să redeschidem parcurile, în special parcurile mari, unde ar fi mai mic pericolul să se întâlnească multe persoane în același loc.

Teoretic, dacă fiecare ar fi responsabil și ar respecta distanță de 2-3 metri față de ceilalți cetățeni și nu merg în zona băncuțelor să joace table rummy etc sau în zona locurilor de joacă, unde ar sta 30-40 de mame care își supraveghează copilașii. Analizăm în această perioadă redeschiderea parcurilor"", a spus Gabriela Firea, citată de Antena 3.", a spus Gabriela Firea, într-o discuție cu Ion Cristoiu.

Citește și Bianca, modelul român infectat cu coronavirus în Italia, pozitivă după 57 de zile de când a luat virusul

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Gabriela Firea a anunțat când se pot redeschide parcurile din București