Antena Meniu Search
x

Învățătoare din Tulcea, descoperită cu TBC. Aproape 100 de copii, în anchetă epidemiologică

E panică la Tulcea. Aproape o sută de copii sunt în anchetă epidemiologică. Alerta s-a declanşat după ce o învăţătoare de la Liceul Pedagogic, care a predat în mai multe şcoli şi grădiniţe din oraş, a fost depistată cu TBC. Nu se ştie numărul exact al copiilor care au intrat în contact cu ea.

de Redactia Observator

la 29.03.2019, 22:18

Vezi și

E panică la Tulcea. Aproape o sută de copii sunt în anchetă epidemiologică. Alerta s-a declanşat după ce o învăţătoare de la Liceul Pedagogic, care a predat în mai multe şcoli şi grădiniţe din oraş, a fost depistată cu TBC. Nu se ştie numărul exact al copiilor care au intrat în contact cu ea. La una dintre grădiniţe, părinţii au cerut revoltaţi explicaţii. Oamenii nu au fost informaţi că există un pericol, pentru a-şi duce copiii la analize.

Mai mult, părinţii spun că examinarea medicală a celor mici se face la voia întâmplării.

Tatăl unuia dintre copiii afectaţi a precizat că "ieri am fost anunţat telefonic de către educatoare şi doamna asistentă să mă duc să-mi fac analizele. Eu, soţia şi fata cea mare trebuie să ne facem analizele pentru TBC".

Părinţii au intrat în cabinetul medical şi au întrebat-o pe asistenta grădiniţei de ce nu au fost informaţi oficial că există un pericol.

Teoretic, peste o sută de copii ar trebui trimişi la analize. Sunt dintr-o grădiniţă şi dintr-un centru unde eleva de la Liceul Pedagocic a predat. Doar că la analize merge cine vrea.

Eleva bolnavă, internată la spital

Directorul Liceului Pedagogic din Tulcea anunţă chiar că eleva de clasa a unsprezecea ar fi făcut practică şi în alte şcoli şi ar fi lucrat şi ca voluntar.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mirela Prodan, directorul DSP Tulcea, anunţă că 96 de copii ar fi vizaţi în acest caz şi ar avea nevoie de analize.

Eleva bolnavă de TBC este internată în spital.

De zece ani, învăţământul românesc a renunţat la testarea pulmonară obligatorie la care erau supuse toate cadrele didactice.

Asta deşi în ţara noastră trei oameni mor în fiecare zi de TBC şi peste 12.000 sunt diagnosticaţi în fiecare an cu această boală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Învățătoare din Tulcea, descoperită cu TBC. Aproape 100 de copii, în anchetă epidemiologică