Antena Meniu Search
x

Video Explozie a cazurilor de varicelă în Timiș. Medicii avertizează: numărul cazurilor va continua să crească în această perioadă

După ani la rând în care nu a fost înregistrat niciun caz, acum, la Spitalul de Boli Infecțioase din Timiş, vin zilnic 3 – 4 pacienți care cer ajutorul medicilor. Doi copii sunt internați în spital, unul chiar cu encefalită, o complicație a acestei boli. Medicii avertizează că în perioada următoare numărul cazurilor va continua să crească. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 26.03.2022, 08:38

Vezi și

Micuța Maria are 5 ani și este sub tratament de zile bune. A ajuns la Urgențe, după ce simptomele varicelei i-au alertat pe părinți și apoi pe medici.  

Mama Mariei: După ce a vomitat, a vomitat de două ori și nu a mai avut echilibru, nu se mai putea ține pe picioare și asta m-a alarmat, am sunat pediatra și mi-a spus să mă duc la UPU.

Reporter: Și cei de aici ce diagnostic i-au dat?

Mama Mariei: Encefalită. 

Pe acelaşi subiect

Mama fetiței povestește că părinții ar trebui să intre în alertă daca micuții se plâng de dureri de cap.  La spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt evaluați în fiecare zi câte 3 -4 pacienți cu varicelă. Asta în condițiile în care în județul Timiș, în ultimii 2 ani nu a fost înregistrat nici măcar un caz. Masca și distanțarea socială au contribuit enorm spun medicii.

Adelina Marinescu – medic infecționist, Spitalul "Victor Babeș" Timișoara: În ultimele două săptămâni am observat o creștere a numărului de copii cu varicelă. Ne aşteptăm să tot fie copii cu varicelă, pentru că este și sezon de varicelă. 

Cum se transmite varicela

Cunoscută drept o boala a copilăriei, varicela poate da bătăi de cap – la propriu – și adulților. La 38 de ani, Marius a ajuns la spital din cauza acestei boli.

Marius Fârțală - pacient: Duminică nu am mai putut...dureri de cap insuportabile am sunat la ambulanță, la 112. Pima dată a avut al meu cel mic, a făcut fetiță, și eu. Am fost al treilea.

Virusul se transmite pe cale respiratorie, prin aer, sau prin contact direct cu persoană infectată și are o perioada de incubație între 10 și 21 de zile. Vaccinarea este cea mai bună metodă de protecție. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Explozie a cazurilor de varicelă în Timiș. Medicii avertizează: numărul cazurilor va continua să crească în această perioadă