Antena Meniu Search
x

Video Goana după suplimente pentru copii, în pragul noului an şcolar. Medicii îi avertizează pe părinţi că pot face "mai mult rău decât bine"

Cu câteva zile înainte de începutul anului şcolar, părinţii îi bombardeaza pe copii cu tot felul de pastile. În speranţa că le vor întări sistemul imunitar şi îi vor feri de răceli. Total greşit, spun medicii care atrag atenţia că răcelile de sezon sunt normale şi, pe termen lung, tratamentele după ureche îi pot îmbolnăvi grav pe copii. 

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 07.09.2021, 20:16

Vezi și

Iată recomandarea pe care ne-o face imediat o farmacistă (discuţie surprinsă cu camera ascunsă):

Reporter: Ceva pentru întărirea sistemului imunitar la începutul anului şcolar? 

Farmacist: Aveţi pe cineva în familie cu boli autoimune?

Reporter: Nu.

Pe acelaşi subiect

Farmacist: Echinacee. Nu aveţi ce să-i daţi altceva. Şi vitamina C. Vitamina C daţi non-stop, fără oprire. (...) Ăsta este pe bază de echinaceea şi câteva minerale: măceşe. Puţin ginseng, cât să nu-l agite.

Un minut mai târziu, completează schema de tratament.

Farmacist: Mănâncă jeleuri? (...) Aşa, sunt naturale, sunt destul de bune. Au vitamina D şi zinc. Zincul e foarte bun în sistemul imunitar. 

Reporter: Asta se ia în fiecare zi?

Farmacist: Da. 

Costul? În jur de 50 de lei. Pe rafturile farmaciilor şi magazinelor se găsesc borcane cu miere, propolis, ulei de pește, cătină. Sunt zeci de siropuri, pastile, jeleuri şi acadele cu gust de fructe ca să îi atragă pe copii. De toate, pentru toţi copiii.

Goana după leacuri şi suplimente pentru copii

A început goana după leacuri şi suplimente pentru copii, înainte de începutul anului școlar. Părinţii speră că aşa îi vor feri de răcelile de sezon. "Lăptişorul de matcă este bun. Întăreşte sistemul imunitar. Sunt la farmacie pastiluţe gumate pentru copii. Cu vitamina C, B, întăreşte mult mai mult", este de părere o bunică. O mamă spune că îi dă celui mic "vitamina C, vitamina D şi sirop de imunitate" şi speră "că funcţionează într-un fel", în timp ce o alta preferă "nişte acadele pe timp de toamnă, pentru imunitate". "Îi dau Omega 3, ulei de peşte şi cam atât. Pur şi simplu! Nu mi-a recomandat medicul de familie", mărturiseşte un alt părinte.

"E o problemă că ne gândim la răcelile de sezon ca fiind o mare problemă de sănătate. Sunt nişte provocări obişnuite. Sistemul imun nu este un muşchi, ca să vorbim despre întărirea lui", este de părere Alexis Cochino, medic imunolog. Medicii spun că putem să le administrăm copiilor doar vitamina D şi, din când în când ,să le dăm miere, cătină sau polen pentru a asigura un echilibru în alimentaţie. Dacă le daţi celor mici vitamine sau tot felul de suplimente după ureche, puteţi să le faceţi mai mult rău decât bine. "Există în practica noastră câteva cazuri şi de boli autoimune, inclusiv grave, care au apărut după astfel de tratamente. Artrită juvenilă, de exemplu, lupus", explică medicul Alexis Cochino. O alimentaţie echilibrată, bazată pe fructe şi legume, dar şi mişcarea în aer liber sunt cel mai bun tratament preventiv pentru copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Goana după suplimente pentru copii, în pragul noului an şcolar. Medicii îi avertizează pe părinţi că pot face "mai mult rău decât bine"