Antena Meniu Search
x

Misterioasa boală asociată COVID-19 afectează inclusiv adulții tineri, avertizează medicii. ”Sunt loviți cel mai rău”

Misterioasa boala Kawasaki afectează inclusiv adulții tineri, iar simptomele tind să fie mult mai grave la acești pacienți, avertizează dr. Jane Burns, medicul care conduce Centrul de cercetare a bolii Kawasaki de la Universitatea din California, San Diego.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.05.2020, 11:34

Misterioasa boală asociată COVID-19 afectează inclusiv adulții tineri, avertizează medicii
Misterioasa boală asociată COVID-19 afectează inclusiv adulții tineri, avertizează medicii - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Adulții tineri tind să fie loviti mai grav de boală, sindromul afectându-le inima și alte organe.
  • Marea Britanie a emis o alertă sanitară cu privire la apariția acestui sindrom asociat COVID-19.

Mai mulți tineri de peste 20 de ani au fost spitalizați cu același sindrom inflamator misterios multisistem care a afectat în primul rând copiii, iar medicii solicită specialiștilor în sănătate publică să extindă avertismentele pentru a-i include și pe adulții tineri. 

Până acum au fost raportate cazuri în spitalele din New York, San Diegp și Long Island.

Medicii atrag atenția că simptomele sunt diferite la pacienții mai în vârstă. În timp ce copiii au simptome care similare bolii Kawasaki, cu erupții cutanate și febră, pacienții în vârstă tind să fie loviti mai grav, sindromul afectându-le inima și alte organe.

Mulți medici adulți nici nu au văzut vreodată boala Kawasaki, spune dr.Jane Burns, pentru că aceasta este o boală a copiilor, scrie Business Insider.

În câteva țări europene a fost raportat un sindrom rar care afectează copiii și care are avea o legătură cu COVID-19. Serviciile de sănătate din mai multe țări europene au raportat cazuri de internări a copiilor în terapia intensivă cu „o stare inflamatorie multiplă”. 

Copiii prezentau simptome suprapuse de COVID-19 sever, sindrom de șoc toxic și boala Kawasaki. Marea Britanie, Franța, Italia, Spania și SUA au raportat astfel de cazuri, deși nu toți pacienții au fost pozitivi la COVID-19.

Organizația Mondială a Sănătății a confirmat că a investigat starea inflamatorie rară

 „Există câteva descrieri rare ale copiilor din unele țări europene care au prezentat acest sindrom inflamator, care este similar cu sindromul Kawasaki. Dar se pare că este foarte rară, un număr mare de țări nu au înregistrat astfel de cazuri încă. Ceea ce am cerut este ca rețeaua globală de clinicieni să fie în alertă și să se asigure că sunt colectate informații în mod sistematic, astfel încât să putem înțelege mai bine ce se întâmplă la copii și astfel încât să ne putem îmbunătăți mai bine înțelegerea și protocoalele de tratament”, a spus dr. Maria Van Kerkhove, conducător tehnic COVID-19 la programul de urgență pentru sănătate al OMS.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Misterioasa boală asociată COVID-19 afectează inclusiv adulții tineri, avertizează medicii. ”Sunt loviți cel mai rău”