Antena Meniu Search
x

Video Maraton de vaccinare în Craiova. Colegii noştri de la Observator, printre voluntari

Sunt zilele maratonului de vaccinare în Bănie. Timp de 8 zile, 24 de ore pe zi, doritorii sunt aşteptaţi la stadionul Ion Oblemenco din Craiova, să primească doza de libertate.  La acţiunile de astăzi, de acolo, s-au alăturat în calitate de volutari şi colegii noştri Cristina Oprea şi Lucian Albulescu. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 12.05.2021, 17:08

Cristina Oprea, reporter Observator, alături de o bătrânică venită să se vaccineze Vezi și

"În prima etapă au de completat un chestionar şi un acord. Puteţi să îi ajutaţi. Poate nu văd foarte bine să citească, poate au nişte întrebări".

Pentru colegii noştri, voluntariatul a început cu un instructaj riguros. După ce au aflat cum pot să ajute, au trecut la treabă. Mai ales că oamenii s-au strâns în număr mare în faţa centrului de vaccinare încă de la primele ore. Cei care au avut cea mai mare nevoie de ajutor au fost în special bătrânii.

Theodora Voicu are 77 de ani şi a venit astăzi la imunizare împreună cu soţul. Amândoi au trecut prin boală şi spun că nu şi-ar dori să mai trăiască încă o dată experienţa cruntă. 

Reporter: Aţi venit în familie. Dar ia spuneţi-mi, cum de nu aţi ajuns până acum?

Pe acelaşi subiect

Soţul Theodorei: Ne-am ferit să nu fie la înghesuială.

După triaj, se intră imediat la vaccinare. Sunt zece fluxuri amenajate în centrul de aici, iar imunizarea merge ca pe roate.

Cristina Oprea, reporter Observator: 240 de persoane s-au imunizat în ultima oră şi jumătate. Este a treia zi din maratonul vaccinării, iar, de la o zi la alta, numărul doritorilor creşte. Toată lumea spune acelaşi lucru. Vin aici să îşi ia doza de libertate. 

Când se face rapelul

Deşi maratonul durează opt zile, oamenii au primit asigurări că şi rapelul se va putea face fără probleme. 

Cristina Oprea: O să primiţi un mesaj pe telefonul mobil în care sunteţi informat unde să veniţi pentru rapel. Acolo, la Polivalentă se face rapelul, dar peste 21 de zile.

780 de persoane au fost imunizate ieri până la ora 22.00, iar alte 66 au primit doza de vaccin în timpul nopţii. Centrul funcţionază 24 de ore din 24, iar după ora 22, rămân deschise două fluxuri. Campania beneficiază şi de susţinerea volutarilor de la Universitatea din Craiova şi Facultatea de Medicină şi Farmacie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sanatate » Maraton de vaccinare în Craiova. Colegii noştri de la Observator, printre voluntari