Antena Meniu Search
x

20.000 de persoane s-au vaccinat împotriva coronavirusului la maratonul vaccinării de la Bucureşti

În jur de 20 de mii de oameni s-au imunizat în cadrul Maratonului Vaccinării organizat, weekendul acesta, la Bucureşti. Un succes, dat fiind că organizatorii sperau, iniţial, să primească cel mult 15 mii de persoane. Dozele de vaccin au fost suplimentate, iar oamenii au mers în număr mare chiar şi în ultima noapte de maraton. Unii dintre ei au fost încurajaţi de prietenii sau membrii de familie care se vaccinaseră deja în timpul zilei. Evenimenul a luat sfârşit luni, la 8 dimineaţa.

de Alexandra Bucuroiu

la 10.05.2021, 08:50

Vezi și
  • Peste 3,6 milioane de români s-au vaccinat până acum, cu cel puţin o doză, împotriva coronavirusului.

Convinşi de prieteni, familie sau medici, oamenii au venit să se imunizeze la Sala Palatului, chiar şi după lăsarea întunericului. În ultima noapte de maraton, numărul celor vaccinaţi se apropia de 20 de mii. Români sau străini, toţi au venit cu acelaşi gând. Să scape de pandemia de coronavirus şi de restricţii. 

Femeie: Încurajez să se continue pe linia aceasta. Am trecut prin boală, nu am dezvoltat anticorpi astfel încât era necesar să fac asta. 

Tânăr: Vin de la muncă acum. Lucrez în domeniul HoReCa şi suntem într-un fel sau altul obligaţi. Am stat acasă, în caratină, aia e, am trecut peste. Să sperăm la mai bine acum. 

Beatrice Mahler, manager Institut Marius Nasta: Oamenii şi-au învins frica. Jumătate din familii s-au vaccinat în cursul dimineţii, s-au întors la domiciliu, au povestit despre modalitatea de vaccinare, despre modul în care este realizat circuitul şi despre faptul că vaccinul nu doare, astfel că în cursul serii a venit şi cealaltă jumătate a familiei care nu se vaccinase.  

Pe acelaşi subiect

În ultima noapte de vaccinare au fost oameni care au mers să se vaccineze şi la Biblioteca Naţională. Voluntarii i-au aşteptat în cortul special amenajat şi i-au ajutat să completeze formularul pentru imunizare. Medicii, asistenţii medicali şi voluntarii au fost eroii de cursă lungă de la Maratonul Vaccinării din Capitală. 

Peste 3,6 milioane de români s-au vaccinat până acum, cu cel puţin o doză, împotriva coronavirusului

Ieri, pe zi, coada de la Sala Palatului se întindea până la şosea. Printre cei care au venit să se vaccineze au fost şi sportivi de la Dinamo: 12 rugbişti şi reprezentanţi ai personalului tehnic. 

Andrei Toader, Dinamo: Sincer, personal, eu am avut Covid şi mi-a fost foarte rău şi am venit aici şi pentru libertate.

Organizatorii campaniei de vaccinare şi-au propus să imunizeze cinci milioane de români până la 1 iunie şi 10 milioane de români până în august. 

Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: Un interval rezonabil este probabil în luna octombrie. E foarte important ca persoanele foarte mobile, tinerii, de exemplu, să fie vaccinaţi pentru că ei sunt cei care prin mobilitatea lor pot să transmită mai degrabă boala. 

Până acum au fost vaccinaţi 3,6 milioane de români. Dintre ei, 2,3 milioane cu ambele doze. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » 20.000 de persoane s-au vaccinat împotriva coronavirusului la maratonul vaccinării de la Bucureşti