Antena Meniu Search
x

Video Medicii din toată ţară sunt în alertă şi se pregătesc de valul 5 al pandemiei: când vom afla dacă România are primele cazuri de infectare cu Omicron

Autorităţile spun că este doar o chestiune de timp până când vom avea prima confirmare de infecţie cu noua tulpină. Doctorii din toată ţara sunt în alertă pentru că varianta Omicron e mult mai contagioasă.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 03.12.2021, 13:44

Vezi și

Abia luni vom afla dacă pasagerii care s-au întors din Africa de Sud sunt sau nu infectaţi cu super-tulpina Omicron, cea care este de 12 ori mai infecţioasă decât varianta Alfa şi despre care medicii cred că va aduce valul 5 al pandemiei în România.

Pregătiri pentru valul 5 al pandemiei

Ştim deja că există o suspiciune înaltă pentru două probe. Un al treilea pasager care s-a întors din Africa de Sud a ieşit pozitiv la Covid-19. Este vorba despre un sportiv care se afla în caratină într-un hotel şi care a fost internat în Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare. Acesta se simte bine, nu are niciun simptom. De altfel, şi celelalte două persoane se simt bine.

Între timp, în spitale se fac pregătiri pentru valul 5 al pandemiei. În acest moment, sunt internaţi 6.397 de bolnavi, dintre care 1.031 la Terapie Intensivă. Cifrele sunt aşadar în scădere, aşa că medicii profită de această perioadă pentru a-şi lua concendiu de odihnă după valul 4.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Medicii din toată ţară sunt în alertă şi se pregătesc de valul 5 al pandemiei: când vom afla dacă România are primele cazuri de infectare cu Omicron