Antena Meniu Search
x

Medicul Mircea Beuran a fost reținut, pentru acuzația de mită

Medicul Mircea Beuran a fost reținut pentru 24 de ore, pentru acuzația că a luat mită. Procurorii îl acuză pe chirurg că a primit ilegal 10 mii de Euro de la un medic care voia să se angajeze la Spitalul Floreasca din București.

De Cristian Toteştean la 13.02.2020, 21:22
Mircea Beuran urcă într-o mașină a procurorilor
Mircea Beuran a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de mită - Observator
  • Mircea Beuran a fost reținut pentru 24 de ore.
  • Chirurgul e acuzat că a luat mită 10 mii de Euro.

Medicul Mircea Beuran a fost reținut pentru 24 de ore, pentru acuzația că a luat mită. Procurorii îl acuză pe chirurg că a primit ilegal 10 mii de Euro de la un medic care voia să se angajeze la Spitalul Floreasca din București.

Mircea Beuran stă, astfel, joi noapte, în arest. După audierile soldate cu decizia de reținere pentru 24 de ore, medicul a fost preluat de o mașină și dus la Arestul Central al Poliției Capitalei.

De asemenea, chirurgul urmează să fie adus în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, spun surse din anchetă.

DNA a dat publicității și un comunicat legat de reținerea pentru 24 de ore a medicului Mircea Beuran.

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 90/VIII/3 din data de 13 februarie 2020, privind efectuarea unor percheziții domiciliare în municipiul București, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului:

BEURAN MIRCEA, care la data faptei îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor.

Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 14 februarie 2020, inculpatul Beuran Mircea urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Precizăm că, prezentul dosar s-a constituit ca urmare a sesizării depuse de persoana care a remis banii menționați mai sus, cu titlu de mită.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, a transmis DNA.

Medicul Mircea Beuran a fost audiat joi de către procurorii DNA pentru aproximativ 8 ore.

- Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Valentin Stan.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Medicul Mircea Beuran a fost reținut, pentru acuzația de mită