Antena Meniu Search
x

Molnar Geza a anunțat când se va sfârși epidemia de coronavirus în România (Video)

Epidemia de coronavirus în România va mai dura în jur de 35 de zile, începând de acum. Este anunțul făcut de reputatul epidemiolog Molnar Geza, care spune că strategia aplicată la noi s-a dovedit a fi una cu rezultate bune în lupta cu intensitatea acestei boli.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.04.2020, 10:08

Molnar Geza
Molnar Geza a anunțat când se va sfârși epidemia de coronavirus în România - Observator.tv
  • Virusul nu va dispărea, va trebui să conviețuim cu el.
  • Molnar Geza: Epidemia va lua sfârșit peste 30 - 35 de zile.

Molnar Geza a declarat că epidemia de coronavirus a intrat într-o zonă de platou în România, dar evoluția sa nu este încă una care să ne dea speranțe că vom scăpa curând de boală.

”Fără să minimalizez importanța unei pandemii, orice viroză respiratorie are un ciclu epidemiologic destul de bine stabilit. Pentru a fi în ton cu studiul din Israel, eu am spus 6-8 săptămâni, pot să întind de la 8 la 10 săptămâni.

Orice viroză evoluează în trei etape: de pătrundere, de cumul de cazuri, după care urmează un platou epidemic, cum este în România.

Dacă vă uitați la graficul evoluției cazurilor zilnici, atât a cazurilor noi, cât și incidența cumulată, vedem foarte bine că la acea medie existentă la ora actuală pentru România de 58,2 la suta de mii de locuitori. Aceasta nu este o abatere standard prea mare nici în ultimele 3 săptămâni, ba mai mult, INSP în ultima evaluare a arătat inclusiv o scădere 10% a cazurilor”, a spus epidemiologul la Antena 3.

România a gestionat bine criza pandemică

În opinia lui epidemiologului, cu mici excepții, izbucnirea pandemică a fost foarte bine gestionată în România, lucru confirmat de mortalitatea mică.

Molnar Geza mai spune că virusul nu va dispărea și că va trebui să conviețuim cu el, chiar dacă, potrivit specialistului, epidemia va lua sfârșit peste 30 - 35 de zile.

În plus, afirmă, specialistul, pot apărea noi focare. 

"Cu acest virus trebuie să ne obișnuim și să trăim. Spun acest lucru pentru că măsurile luate de distanțare socială, fiind bine organizate, fac ca tendința în numărul cazurilor să nu fie foarte mare. Orice viroză respiratorie, gripă nouă cum o numim, cu transmitere aerogenă nu durează mult, decât 6 - 8 -10 săptămâni. Virusul acesta nu va dispărea și vor apărea și focare.

E important ca cei din domeniul sanitar să intervină la timp în acest caz", a mai spus epidemiologul român.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Molnar Geza a anunțat când se va sfârși epidemia de coronavirus în România (Video)