Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru: "Alcool de 70% sau dezinfectant pe bază de clor pot ucide într-un minut tot ce înseamnă coronavirus"

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a dezvăluit că există substanțe care distrug virusul COVID-19: "Alcool de 70% sau dezinfectant pe bază de clor pot ucide într-un minut tot ce înseamnă coronavirus". 

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 29.04.2020, 10:33

Coronavirus în România
Nelu Tătaru - hepta
  • Igiena e cheia care ne ține departe de coronavirus.
  • Măsurile de distanțare socială trebuie să ne intre în reflex.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre efectul pe care îl are spirtul în lupta cu virusul și a vorbit despre igienă și măsurile de distanțare socială, esențiale în pandemia care a lovit lumea.

"Ajută aceste substanțe, și studiile de afară ne arată că tot ce înseamnă dezinfectanți pe bază de alcool de 70% sau pe bază de clor pot ucide într-un minut tot ce înseamnă virus sau coronavirus. Rămâne ca aceste lucruri să ne intre în reflex în fiecare zi, dar nici acest alcool de 70% și nicio soluție bazată pe clor nu înlocuiesc spălatul cu apa și săpunul.

Nu înlocuiește igiena, nu înlocuiește obiceiul de a strănuta într-o batistă sau în cot, nu înlocuiește păstrarea unei distanțe dacă suntem răciți. OMS spune că trebuie să menținem o distanță socială recomandată de 1.80 metri.

O păstrăm cât mai mare dacă vreți, să ne înțelegem. Momentul este cel în care ne-am însușit măcar conceptul de distanțare socială este un mare lucru.", a spus Nelu Tătaru, la Digi 24.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Nelu Tătaru: "Alcool de 70% sau dezinfectant pe bază de clor pot ucide într-un minut tot ce înseamnă coronavirus"