Antena Meniu Search
x

O femeie de 53 de ani din Iași a primit o nouă şansă la viaţă. I-a fost transplantată inima unei tinere de 17 ani, care se afla în moarte cerebrală

O nouă şansă la viaţă pentru o femeie de 53 de ani din județul Iași, care suferea de insuficienţă cardiacă. În pieptul ei bate acum inima unei tinere de 17 ani, care se afla în moarte cerebrală. Pacienta a fost operată la Institutul din Târgu Mureş. Este al cincilea transplant de cord din acest an şi al doilea realizat în decurs de doar trei ziele. 

de Redactia Observator

la 05.09.2022, 08:28

Vezi și

Femeia de 53 de ani suferea de mai mulţi ani de insuficienţă cardiacă. Boala evoluase atât de acut încât aceasta îşi pierduse orice urmă de speranţă. 

Profesor doctor Horaţiu Suciu, şef clinică: Afecţiunea pacientei este cardiomiopatie dilatativă. O situaţie în care muşchiul inimii este extrem de slăbit şi care determină semne şi simptome de insuficienţă cardiacă. 

Salvarea femeii a venit de la o tânără de 17 ani din Bucureşti, care se afla în moarte cerebrală. Familia acesteia a fost cea care a decis să transforme suferinţa lor în fericirea altora. Au acceptat prelevarea de organe, iar acum inima tinerei lor va bate din nou, într-un alt corp. 

Profesor doctor Horaţiu Suciu, şef clinică: Iată încă o viaţă salvată, defapt mai multe vieţi, deoarece au fost prelevaţi şi rinichiul şi alte organe. 

Pe acelaşi subiect

O nouă şansă la viaţă

Inima a fost adusă la institutul de la Târgu Mureş cu ajutorul unui avion. Misiunea medicilor s-a încheiat cu succes.

Profesor doctor Horaţiu Suciu, şef clinică: Este esenţial transportul aerian, pentru scurtarea acestui timp ischemia, pentru că în situaţia inimii timpul de ischemie acceptat este de maxim de patru ore. Am reuţit să ne încadrăm în trei ore jumate , a fost la limită.

Carmen Sircuță, Medic anestezist: N-au fost probleme. Suntem optimişti că lucrurile o să meargă bine şi de acum în colo. Urmează câteva ore de supraveghere în de aproape a pacientei transplantate. 

Este al cincilea transplant de cord realizat la Târgu Mureş din acest an şi al doilea din această săptămână. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » O femeie de 53 de ani din Iași a primit o nouă şansă la viaţă. I-a fost transplantată inima unei tinere de 17 ani, care se afla în moarte cerebrală