Antena Meniu Search
x

Video Fată de 16 ani, salvată după ce a primit inima unei tinere de 18 ani, moartă într-un accident. Mesajul transmis de mama pacientei

Şansă la viaţă pentru o fată de 16 ani cu insuficienţă cardiacă. În pieptul ei bate, de azi, inima unei tinere de 18 ani, victima unui  accident rutier. Pacienta era pe lista de aşteptare de şase luni şi a fost operată la Institutul din Târgu Mureş. E al patrulea transplant de cord realizat de echipa de medici de aici în acest an. 

de Redactia Observator

la 31.08.2022, 21:45

Vezi și

Antal Veronica, mama pacientei de 16 ani: Mulţumesc familiei care a donat. Condoleanţe pentru copilul pe care l-au pierdut. Să se gândească că datorită copilului lor trăieşte o altă viaţă.

Viaţa care s-a stins a dat speranţă alteia

La doar 16 ani, Iulia avea nevoie de o inimă nouă. În urmă cu un an a luat un virus, iar starea ei s-a deteriorat rapid. 

Antal Veronica, mama pacientei de 16 ani: Fără transplant de inima, față nu avea nicio șansă. A fost o minune că s-a întâmplat foarte repede. Nu a trebuit să stea să aștepte la pat, să stea intubata să aștepte un organ.

Pe acelaşi subiect

Marius Harpă,  şef echipa prelevare: Să sperăm că evoluția intraoperatorie și postoperatorie va fi una favorbaila. Nu e o procedura simplă. Vorbim de un pacient cu o patologie avansat de insuficientă cardiacă, în stadiu terminal.

Salvarea a venit de la o tânără de 18 ani din Timişoara

Tânăra de 18 ani de la care a venit minunea pentru pacienta de 16 ani a intrat în moarte cerebrală, după un accident rutier. Părinţii au decis să-şi transforme durerea în ajutor pentru alţii şi au acceptat prelevarea de organe.

Sorin Bărac, manager spitalul județean Timișoara: Au fost donate practic 4 organe: corneea, care a mers spre București, inima, care a mers spre institutul cardiovascular Tg Mureș, ficatul la institutul Fundeni și rinchii la Cluj-Napoca.

Cordul a fost adus la Targu Mures cu ajutorul unui elicopter. A aterizat puţin după ora 9 şi a fost dus direct în sala de operaţii. Medicii au încheiat procedura după cinci ore. 

Horațiu Suciu, șef Clinică de Transplant din cadrul Institului de Urgență pt Boli Cardiovasculare: Urmează câteva zile critice în care această pacientă, tânăra în vârstă de 16 ani, va fi supusă, bineînţeles, tratamentelor specifice pentru acceptarea grefei şi noi suntem optimişti în această direcţie.

Este cel de-al patrulea transplant de cord realizat anul acesta de echipa de medici de la Institul din Târgu Mures. La nivel naţional, 35 de bolnavi sunt în continuare pe lista de aşteptare pentru o inimă nouă. Alţi aproape 500 de români au nevoie de un transplant de ficat. Cea mai lungă listă de aşteptare este la transplant renal. Peste 3300 de pacienţi aşteaptă să primească un rinichi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Fată de 16 ani, salvată după ce a primit inima unei tinere de 18 ani, moartă într-un accident. Mesajul transmis de mama pacientei