Antena Meniu Search
x

Oamenii de ştiinţă au identificat un simptom care confirmă infectarea cu Omicron

Sir John Bell, un important expert britanic în domeniul sănătăţii, a declarat că date preliminare ale unui studiu sugerează faptul că Omicron se comportă "destul de diferit" în comparaţie cu variantele anterioare ale coronavirusului.  

de Redactia Observator

la 18.12.2021, 13:35

Oamenii de ştiinţă au identificat un simptom care confirmă infectarea cu Omicron - Shutterstock

Varianta Omicron a coronavirusului a fost raportată în 77 de țări, răspândindu-se cu o viteză fără precedent, mai repede ca orice altă tulpină, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). 

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume fac studii pentru a înţelege comportamentul Omicron, variantă considerată a fi foarte rezistentă la vaccinurile existente. Până în prezent, rezultatele au arătat că Omicron provoacă simptome COVID-19 mai puţin severe, în comparaţie cu variantele anterioare ale virusului. Dar cei infectaţi cu Omicron au un simptom comun: durerea în gât, potrivit Hindustan Time.

Cel mai frecvent simptom al infecției cu Omicron este durerea în gât

Directorul executiv al companiei Discovery Health, cu sediul în Africa de Sud, a declarat recent, în cadrul unei şedinţe de informare, că medicii au observat un set uşor diferit de simptome în rândul celor testaţi pozitiv. Cel mai frecvent simptom, la debutul bolii, este o durere în gât, a declarat directorul executiv Dr. Ryan Noach. Alte simptome sunt congestia nazală, tusea uscată şi mialgia, care se manifestă prin dureri lombare. Majoritatea acestor simptome sunt uşoare, a spus Dr. Noach, care a subliniat că acest lucru nu înseamnă că Omicron este mai puţin virulent.

Pe acelaşi subiect

Un important expert britanic în domeniul sănătăţii a fost, de asemenea, de acord cu Dr. Noach şi a declarat că datele preliminare sugerează că Omicron se comportă "destul de diferit" în comparaţie cu tulpinile anterioare de coronavirus.

"Simptomele pe care le au oamenii din cauza acestui virus particular sunt diferite faţă de variantele anterioare", a declarat Sir John Bell în cadrul unei emisiuni la BBC Radio 4, adăugând că nasul înfundat, durerile în gât, mialgia şi scaunele moi sunt simptomele la care trebuie să fim atenţi.

13 cazuri cu varianta Omicron, confirmate în România

Încă două cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate vineri în România, anunță Ministerul Sănătății. Este vorba despre o femeie în vârstă de 45 ani, din județul Constanța, cu istoric de călătorie în Africa de Sud. Aceasta este vaccinată cu schema completă, se află in izolare, iar starea de sănătate este una bună, spun reprezentanții ministerului.

Cea de-a doua persoană este un bărbat în vârstă de 29 de ani din județul Ilfov, care a călătorit în Zanzibar. Bărbatul nu este vaccinat, dar se află în izolare, iar starea de sanatate este bună.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 13 cazuri cu varianta Omicron.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Oamenii de ştiinţă au identificat un simptom care confirmă infectarea cu Omicron