Antena Meniu Search
x

Vaccinul Pfizer nu a funcționat adecvat la copiii între 2 și 5 ani. Reprezentanții companiei fac estimări pesimiste despre finalul pandemiei

Pandemia s-ar putea extinde până în 2024, declară reprezentanții companiei Pfizer. Datele privind vaccinul pentru copiii mai mici întârzie să apară, după ce compania a anunțat că o versiune cu o doză mai mică a vaccinului său pentru copiii cu vârste între 2 și 5 ani a generat un răspuns imunitar slab.

de Redactia Observator

la 17.12.2021, 22:29

Vaccinul Pfizer nu a funcționat adecvat la copiii între 2 și 5 ani. Reprezentanții companiei fac estimări pesimiste despre finalul pandemiei
Vaccinul Pfizer nu a funcționat adecvat la copiii între 2 și 5 ani. Reprezentanții companiei fac estimări pesimiste despre finalul pandemiei - Profimedia Images

Directorul științific al Pfizer, Mikael Dolsten, a declarat, într-o prezentare pentru investitori, că societatea se așteaptă ca unele regiuni să continue să aibă valuri pandemice COVID-19 în următorul an sau doi. Alte țări vor trece la stadiul „endemic", cu un număr de cazuri scăzut și ușor de gestionat, conform Reuters.

Până în 2024, boala ar trebui să fie endemică pe tot globul, potrivit previziunilor companiei.

„Când și cum anume se va întâmpla acest lucru va depinde de evoluția bolii, de eficiența cu care societatea va implementa vaccinurile și tratamentele și de distribuția echitabilă în locurile în care ratele de vaccinare sunt scăzute", a declarat Dolsten: „apariția unor noi variante ar putea avea, de asemenea, un impact asupra modului în care pandemia continuă să se desfășoare", scrie Mediafax.

Pfizer a dezvoltat vaccinul COVID-19 împreună cu compania germană BioNTech și se așteaptă ca acesta să genereze venituri de 31 de miliarde de dolari anul viitor.

Pe acelaşi subiect

Paxlovid, pastila anti-Covid dezvoltată de Pfizer

Producătorul de medicamente are, de asemenea, o pastilă antivirală experimentală numită Paxlovid, care a redus spitalizările și decesele la persoanele cu risc ridicat cu aproape 90% într-un studiu clinic. Trei analiști estimează vânzări de 15 miliarde de dolari până la 25 de miliarde de dolari pentru aceasta anul viitor, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

Previziunile Pfizer au fost făcute după apariția, luna trecută, a variantei Omicron, care are peste 50 de mutații față de versiunea originală a virusului. Acest lucru a redus eficacitatea a două doze de vaccin împotriva infecției. Înainte de apariția Omicron, medicul american Anthony Fauci a prognozat că pandemia se va încheia în 2022 în Statele Unite.

În SUA, vaccinul Pfizer este autorizat pentru copii de la vârsta de 5 ani 

Vaccinul Pfizer este autorizat în Statele Unite pentru cei cu vârsta de peste 5 ani. Dar Mikael Dolsten a precizat vineri că studiul efectuat pe copii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani, cărora li s-au administrat două doze de 3 micrograme de vaccin, nu a creat același răspuns imunitar pe care o doză mai mare de vaccin l-a avut la copiii mai mari.

Pfizer și BioNTech au dezvoltat, de asemenea, o versiune a vaccinului adaptată pentru a combate Omicron și se așteaptă să înceapă studiul clinic în ianuarie, au spus directorii Pfizer.

Vaccinurile specifice variantei, dacă va fi nevoie de ele, ar putea crește vânzările în 2022.

Omicron a fost detectat în peste 77 de țări și s-a răspândit în aproximativ o treime din statele americane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Vaccinul Pfizer nu a funcționat adecvat la copiii între 2 și 5 ani. Reprezentanții companiei fac estimări pesimiste despre finalul pandemiei