Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Varianta Omicron a fost detectată în cel puţin 38 de ţări. OMS: Niciun deces asociat ei până în prezent

Varianta Omicron a coronavirusului a fost detectată în cel puţin 38 de ţări şi niciun deces nu a fost asociat deocamdată infecţiei cu aceasta, a transmis sâmbătă Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

de Ana Maria Ghiarasim

la 04.12.2021 , 17:03

Varianta Omicron a fost detectată în cel puţin 38 de ţări. OMS: Niciun deces asociat ei până în prezent Varianta Omicron a fost detectată în cel puţin 38 de ţări. OMS: Niciun deces asociat ei până în prezent - Profimedia Images

Statele Unite şi Australia sunt ţările care au anunţat recent transmiterea variantei la nivel local, în timp ce Omicron a dus totalul cazurilor în Africa de Sud peste pragul de 3 milioane. OMS a avertizat că poate dura săptămâni pentru a determina cât de infecţioasă este această nouă tulpină, dacă provoacă forme mai grave de boală şi cât de eficiente sunt tratamentul şi vaccinurile împotriva ei.

Michael Ryan, director OMS, a spus: „Vom avea răspunsurile de care toată lumea are nevoie”, potrivit news.ro.

Vineri, OMS a transmis că încă nu au fost raportate decese asociate acestei noi variante, însă răspândirea ei a dus la avertismentul că e posibil să cauzeze mai mult de jumătate dintre cazurile descoperite în Europa în următoarele luni.

Articolul continuă după reclamă

Vaccinurile se dovedesc eficiente în fața Omicron

Pe acelaşi subiect

Noua variantă ar putea încetini redresarea economică la nivel global, la fel cum a făcut tulpina Delta, a declarat vineri şefa Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva.

Primele date ale unui studiu efectuat de cercetători din Africa de Sud, unde a fost iniţial raportată noua variantă, pe 24 noiembrie, sugerează că riscul de reinfectare este de trei ori mai mare faţă de variantele delta şi beta. Totuşi, oamenii de ştiinţă au spus că, până acum, vaccinurile se dovedesc a fi eficiente în a opri dezvoltarea unei forme grave de boală.

Omicron a pus țările în stare de alertă

Apariţia şi propagarea Omicron a alertat lumea întreagă şi i-a făcut pe liderii politici dă impună noi restricţii. Însă în Statele Unite varianta predominantă a Covid-19 este în continuare Delta, a afirmat Rochelle Walensky, directorul CDC.

Potrivit unui studiu al cercetătorilor din Cambridge, Massachusetts, varianta Omicron a virusului care provoacă COVID-19 a dobândit probabil cel puţin una dintre mutaţiile sale prin preluarea unui fragment de material genetic de la un alt virus - posibil unul care provoacă răceala comună.

Această secvenţă genetică nu apare în nicio versiune anterioară a coronavirusului, numit SARS-CoV-2, dar este omniprezentă în multe alte virusuri, inclusiv în cele care provoacă răceala comună, precum şi în genomul uman, precizează oamenii de știință.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » Varianta Omicron a fost detectată în cel puţin 38 de ţări. OMS: Niciun deces asociat ei până în prezent