Antena Meniu Search
x

Oraşul din România care importă medici de peste graniţă pentru ca spitalele să funcţioneze. Doctorii fac naveta pentru gărzi

România importă medici din străinătate, dar nu ştie cum să îi valorifice.

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 16:55

Din lipsă de personal medical, spitalul orăşenesc din Siret a apelat la ajutorul medicilor din Ucraina - Inquam Photos

Din lipsă de personal medical, spitalul orăşenesc din Siret a apelat la ajutorul medicilor din Ucraina. Doar că acestora nu li se permite să profeseze pe specializările lor, fiindcă ţara noastră nu le recunoaşte diplomele. 

Pentru că Ucraina nu este ţară membră a Uniunii Europene, medicii fac naveta la noi în ţară doar pentru...gărzi. 

"Un orasel mic, ne confruntam cu lipsa de personal. Medicii in general opteaza catre centrele universitare, catre spitalele judetene, ceea ce este un dezavantaj pentru spitalele mici.

Avem acest bazin mare din Ucraina si Moldova de medici care ar dori sa vina la noi in Romania sa lucreze, dar ne confruntam cu aceasta problema ca nu sunt recunoscute rezidentiatele.

Mai avem medici care sunt si pe garzi, vreo 3 medici, tot asa ne ajuta. Datorita lor am am avut posibilitatea sa mentinem centrul de vaccinare. ", spune Sorin Haraseniuc, managerul spitalului.

Medicina de interne, Urologie, Neurologie - sunt doar câteva dintre specializările de la spitalul din Siret care au nevoie urgentă de medici.  

Povestea pe larg miercuri la Observator, ora 17:00, cu Laura Nureldin şi Florin Căruceru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Oraşul din România care importă medici de peste graniţă pentru ca spitalele să funcţioneze. Doctorii fac naveta pentru gărzi