Meniu
Search
x

Pacientă cu suspiciune de mucormicoză, o infecţie extrem de rară, internată la Iaşi. Medicii sunt rezervaţi cu privire la starea femeii

O femeie de 65 de ani este internată la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, cu suspiciunea de mucormicoză, o infecţie extrem de rară, prognosticul în acest caz fiind extrem de rezervat, scrie news.ro.

De Redactia Observator la 02.09.2022, 16:58

Pacienta este internată în Compartimentul de Terapie Intensivă din cadrul spitalului ieşean, cu suspiciune de mucormicoză rinocerebrală, o infecţie rară care potrivit medicilor poate pune în pericol viaţa pacientului.

Femeia a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi pe 27 august după ce a fost adusă prin transfer de la o unitate medicală din alt judeţ.

Ea s-a prezentat iniţial la spital cu asimetrie facială, cefalee, sensibilitate cutanată scăzută la nivelul părţii stângi a feţei şi diagnostic de meningită.

"Meningita a fost confirmată şi prin rezultatele analizelor efectuate în laboratorul spitalului. S-a solicitat examen CT pentru a exclude orice alte patologii, însă starea pacientei se degrada incontinuu. Femeia are un istoric medical complex şi a recunoscut că şi-a neglijat total sănătatea, având diabet dezechilibrat, ciroză hepatică decompensată, cancer mamar şi patologii decompensate care o încadrează în categoria pacienţilor imunodepresivi. În primele zile de spitalizare a fost conştientă şi cooperantă", a declarat medicul Florin Roşu, manager al spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Pe acelaşi subiect

Suspiciune de mucormicoză la Iaşi

Pe data de 30 august, starea pacientei s-a degradat din punct de vedere neuronal. Ea nu mai putea articula cuvinte, exprimându-se doar prin sunete.

"Pentru că echimoza s-a extins foarte mult, pe fondul rezultatului neconcludent al CT-urilor repetate, s-a decis efectuarea unui RMN, dar şi consultul neurologic. S-a ridicat suspiciunea înaltă de mucormicoză rinocerebrală cu leziuni ischemice ca şi consecinţe ale acestei infecţii. Pacienta a primit tratament specific conform ghidurilor internaţionale, însă prognosticul este extrem de rezervat", a precizat medicul ieşean.

Potrivit acestuia, în ultimii 10 ani s-au înregistrat trei cazuri de infectare cu mucormicoză în spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

"Mucormicoza este o infecţie fungică rară. Acestă ciupercă nu reprezintă un pericol pentru majoritatea oamenilor, dar poate provoca infecţii grave în rândul celor imunodepresivi. Se regăşeşte în sol, în plante, în gunoi de grajd, dar şi în fructele şi legumele în stare de descompunere", a adăugat medicul Florin Roşu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Pacientă cu suspiciune de mucormicoză, o infecţie extrem de rară, internată la Iaşi. Medicii sunt rezervaţi cu privire la starea femeii