Antena Meniu Search
x

Câine infectat cu variola maimuţei de doi bărbaţi. Reacţia OMS după primul caz de transmitere a virusului de la om la animal

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut miercuri persoanelor infectate cu variola maimuţei să evite expunerea animalelor la virus, după un prim caz raportat de transmitere de la om la câine, relatează AFP.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 18.08.2022, 10:25

Câine contaminat cu variola maimuţei de doi bărbaţi
Câine contaminat cu variola maimuţei de doi bărbaţi - Shutterstock (scop ilustrativ)

Un prim caz de transmitere a variolei maimuţei de la om la câine a fost semnalat săptămâna trecută în revista medicală The Lancet - doi bărbaţi infectaţi care au transmis virusul la câine. Potrivit BBC, este vorba despre doi bărbaţi care locuiesc în aceeaşi casă şi care întreţin relaţii intime cu persoane de acelaşi sex. La 12 zile după ce au fost depistaţi cu variola maimuţei, aceştia au observat simptome îngrijorătoare, în principal leziuni, pe pielea câinelui lor. În urma analizelor genetice, ogarul a fost declarat, la rândul său, infectat cu virusul. Cei doi au declarat că au dormit în acelaşi pat cu animalul.

Reacţia OMS. Primul caz de variola maimuţei depistat la un câine

"Acesta este primul caz raportat de transmitere de la om la animal (...) şi credem că este prima dată când un câine este infectat", a declarat Rosamund Lewis, din cadrul OMS, potrivit Agerpres.

Potrivit unui bilanţ al OMS, 31.665 de cazuri de variola maimuţei, între care 12 decese, au fost înregistrate în întreaga lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » Câine infectat cu variola maimuţei de doi bărbaţi. Reacţia OMS după primul caz de transmitere a virusului de la om la animal