Antena Meniu Search
x

Paracetamolul administrat în timpul sarcinii poate afecta sănătatea fătului (studiu Harvard)

Mitul paracetamolului inofensiv în timpul sarcinii a fost dărâmat. De cercetătorii de la Harvard. Ei au demonstrat, într-un studiu, că substanţa cel mai des recomandată gravidelor în cazul răcelilor sau al durerilor afectează dezvoltarea fătului.

Vezi și

Mitul paracetamolului inofensiv în timpul sarcinii a fost dărâmat. De cercetătorii de la Harvard. Ei au demonstrat, într-un studiu, că substanţa cel mai des recomandată gravidelor în cazul răcelilor sau al durerilor afectează dezvoltarea fătului. Specialiştii au întocmit şi o listă cu afecţiunile pe care ar putea să le dezvolte copilulul. 

Paracetamolul este una dintre puţinele substanţe active pe care medicii o prescriu în timpul sarcinii. Nu se eliberează pe bază de reţetă şi poate fi comprimatul salvator în cazul durerilor sau răcelilor. Luat de femeile gravide, poate crea însă probleme nou-născuţilor, arată studiile cercetătorilor americani de la mai multe universităţi de prestigiu din Statele Unite, inclusiv de la Harvard. 

Printre problemele care pot apărea în comportamentul copiilor sunt hiperactivitatea, deficitul de atenţie sau impulsivitatea, la care se poate adăuga şi riscul unui IQ scăzut sau autism, potrivit cercetării la care au participat 150.000 de copii şi mame, din întreaga lume. 

Totul ar porni de la anumite dezechilibre pe care substanţa le produce în uter, la nivel hormonal, susţin specialiştii de peste Ocean.

Medicii români prescriu de ani întregi medicamentul. Rar şi în cantităţi cât mai mici. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu este pentru prima dată când cercetătorii fac legătura între sarcină şi substanţa activă paracetamol. La începutul anului, specialiştii americani au arătat că pastila poate să întărzie vorbitul la copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Paracetamolul administrat în timpul sarcinii poate afecta sănătatea fătului (studiu Harvard)