Antena Meniu Search
x

Primul deces al unui cadru medical infectat cu COVID-19

O nouă zi, un nou bilanţ pe care nu ni l-am fi dorit! În România există 4417 cazuri confirmate de COVID-19 şi 198 de decese. În schimb, a crescut numărul persoanelor vindecate. 460 de români s-au făcut bine.

de Redactia Observator

la 08.04.2020, 11:49

Vezi și

O nouă zi, un nou bilanţ pe care nu ni l-am fi dorit! În România există 4417 cazuri confirmate de COVID-19 şi 198 de decese. În schimb, a crescut numărul persoanelor vindecate. 460 de români s-au făcut bine.

Vestea tragică este că avem şi primul deces al unui cadru medical infectat cu coronavirus în România. Un ambulanţier din Suceava a fost răpus de virus, seara trecută.

Este prima victimă din rândul cadrelor medicale, care a murit după ce a fost infectat la serviciu. Săptămâna trecută, s-a stins şi o asistentă din Constanţa, însă femeia s-a infectat cu COVID-19 în excursia, unde a fost recent.

Barbatul de 53 de ani este prima victima răpusă de coronavirus din rândul personalului medical în România. şi spun asta, pentru că acesta a contactat virusul de la serviciu.

Îngrijorător este faptul ca, ambulanțierul nu suferea de alte boli cronice. Pe data de 24 martie a prezentat simptome de covid 19, i s-au recoltat probe, iar rezultatul pozitiv a iesit abia pe 30 martie.

Cadrul medical a stat internat la domiciliu in tot acest timp, deşi colegii săi au insistat să fie tratat în spital. Bărbatul însă a fost optimist în tot acest timp şi spera să se facă bine.

Din păcate, starea lui de sanatate s-a agravat de la o zi la alta. Ieri, fiica lui, a sunat la 112 si a anuntat ca tatăl ei se simte rau.

Cum nu era nici un echipaj disponibil, barbatul a intrat in stop cardio respirator. Cand au ajuns colegii lui, barbatul nu a mai raspuns manevrelor de resuscitare si a fost constatat decesul. Barbatul lucra de 25 de ani ca ambulanțier la Serviciul de Ambulanta Județean Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Primul deces al unui cadru medical infectat cu COVID-19