Antena Meniu Search
x

Primul oraș din România unde e obligatorie masca la piscinele în aer liber și la ștranduri

Primul oraș din România unde e obligatorie masca la piscinele în aer liber și la ștranduri este Râmnicu Vâlcea. Măsura e valabilă în tot județul.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 29.07.2020, 19:04

Coronavirus România
La ștrand, masca va fi obligatorie - Gazeta Vâlceană
  • Masca e obligatorie în toate spațiile deschise aglomerate din județul Vâlcea.
  • Argeș, Dâmbovița și Brașov, celelalte județe unde măsura se aplică.

Masca de protecție este obligatorie în ștrandurile și piscinele în aer liber din județul Vâlcea, la fel și purtarea mănușilor de către clienți în piețele agroalimentare.

Prefectul județului Vâlcea, Tiberiu Costea, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că măsurile au rolul de a preveni răspândirea coronavirusului.

„Am decis purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise aglomerate, cum sunt târguri, piețe agroalimentare, ștranduri, piscine, gări și autogări, unde distanțarea nu poate fi respectată”, a spus Costea.

Acesta a explicat că, în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii la ștranduri și piscine, măsura nu se referă la purtarea acesteia în apă.

Pe acelaşi subiect

„Nu suntem absurzi, masca se poartă de către cei care stau la coadă să își cumpere o băutură sau de mâncare de la chioșchiuri, unde e aglomerație. Sau dacă stau unii mai apropiați de alții în incintă”, a explicat Tiberiu Costea.

De asemenea, clienții care intră în piețele agroalimentare sunt obligați să poarte și mănuși de protecție, pentru a limita răspândirea virusului.

„Știm că unii cumpărători mai pun mâna pe marfă, pe fructe și legume, pot infecta produsele și vine următorul și ia virusul”, a explicat prefectul.

Masca adevenit obligatorie, în ultimele zile, în spații deschise din județele Argeș, Dâmbovița, Brașov și se discută și despre Centrul Vechi al Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Primul oraș din România unde e obligatorie masca la piscinele în aer liber și la ștranduri