Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis: "Vom avea o creștere a alocațiilor"

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni, că alocațiile pentru copii vor crește, chiar dacă nu "de pe azi pe mâine". Președintele a afirmat că o creștere a sumelor poate fi posibilă în etape, precizând că "primul pas va fi făcut destul de repede".

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 29.07.2020, 18:37

Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis la o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni, miercuri, 29 iulie 2020 - Administrația Prezidențială
  • Președintele a spus că atât alocațiile cât și pensiile vor crește, etapizat
  • Iohannis a ținut să precizeze, însă, că "pur și simplu nu sunt bani pentru toate"
  • Pandemia de coronavirus a scăzut veniturile la buget, susține șeful statului

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Vom avea un deficit considerabil mai mare. Am depășit deficitul care fusese calculat pentru întregul an. În aceste condiții, în care ne luptăm să revigorăm economia românească, nu cred că se așteaptă cineva că toate cheltuielile făcute inițial să fie făcute, pur și simplu nu sunt bani pentru toate. Totuși, am rugat guvernul să găsească metodele cele mai bună ca să vină cu propuneri de majorări, atât cât se poate. PNL a fost primul care a propus dublarea alocațiilor pentru copii și s-a obținut acest lucru. PSD probabil a vrut să copieze măsura și a venit cu o dublare, care nu va fi posibilă de azi pe mâine. Și eu și guvernul ne dorim că această dublare să devină realitate. Și, dacă nu este posibilă de azi pe mâine, poate e posibilă în etape. Sau, cum spune cineva, pas cu pas. Primul pas va putea fi făcut destul de repede și așteptăm guvernul să vină cu un calcul, vom avea o creștere a alocațiilor", a declarat Iohannis.

Președintele a precizat că și pensiile vor crește, în măsura în care este posibil. Șeful statului a subliniat, însă, că o creștere de 40 de procente nu este posibilă, deoarece nu sunt bani la bugetul deja afectat de pandemie.

"Un lucru similar pot să va spun și despre pensii. O creștere de 40% nu este posibilă, nu sunt bani. Este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor. Nu putem să lăsăm pensionarii să plătească integral costul recesiunii. Dar și aici, justa măsură este importantă. Pot să va spun, pensiile vor crește, punct și clar. Cât vor crește, va calcula guvernul și va veni cu măsurile de rigoare", a afirmat Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis: "Vom avea o creștere a alocațiilor"