Antena Meniu Search
x

România a înregistrat mai mulți vindecați decât infectați cu coronavirus, pe 2 mai

Izolarea şi restricţiile încep să dea roade. Sâmbătă, România a înregistrat mai multe cazuri de vindecaţi decât de infectaţi cu noul coronavirus. Totuşi, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că nu e cazul să ne relaxăm. Suntem tot pe panta ascendentă a pandemiei chiar dacă am depășit zile de foc după sărbători.

Oana Iancu
de Oana Iancu

la 02.05.2020, 20:04

Vezi și
  • 219 români vindecați în ultimele 24 de ore.
  • Cazurile de infecții au crescut cu 165.

NELU TATARU, Ministrul Sănătății: Putem spera la relaxare, dar nu ma gandesc inca la relaxare. Nu punem data de 15 mai. Suntem pe panta ascendenta a curbei.

Este anunțul de care se temeau cel mai mult românii care sperau ca a doua jumătate a lunii mai să aducă ridicarea restricţiilor. 

Autoritățile consideră că relaxarea timpurie ar putea provoca un dezastru.

NELU TATARU, Ministrul Sănătății: Suntem in trei zile in care alta data erau o minivacanta. Un moment al perioadei 1-3 mai gestionat bine va insemna si o speranta la relaxare.

Dar nu pentru mult timp, căci România se va confrunta și cu un al doilea val al pandemiei de coronavirus, crede ministrul Sănătăţii.

NELU TATARU, Ministrul Sănătății: Ne asteptam pentru octombrie, decembrie la un al doilea val, dar tine foarte mult de cum trecem peste acest val.

ADRIAN MARINESCU, medic primar boli infecțioase: Infecția cu SARD Cov-2, probabil ca o vom avea 2-3 sezoane de acum incolo. Foarte probabil ca atunci cand va veni sezonul rece, vom avea in afara de sezonul de gripa si sezon de coronavirus.

Sunt însă și vești bune. În ziua in care autoritatile ne-au anuntat ca nu este cazul sa ne relaxam, Romania a inregistrat o premiera: numarul celor vindecati, 219, a fost mai mare decat numarul de noi imbolnaviri.  In ultimele 24 de ore au fost raportate 165 de noi cazuri de coronavirus.  Din luna martie nu s-au mai inregistrat atat de putine.

VALERIU GHEORGHIȚĂ, medic infecționist: Cred că în momentul de față ne aflăm în faza de platou și ne așteptăm, sau mă aștept ca în următoarea perioadă să înregistrăm un declin al curbei și al numărului de cazuri noi de îmbolnăviri.

În continuare, autoritățile spun că ridicarea restricților este condiționată de evoluţia epidemiei până la 15 mai. Autoritățile pregătesc noi reguli pe care le vor anunţa săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » România a înregistrat mai mulți vindecați decât infectați cu coronavirus, pe 2 mai