Sărbătoarea gastronomiei franţuzeşti, marcată și în România
Românii au mâncat joi ca francezii. Sărbătoarea gastronomiei franţuzeşti a reunit chefi din toată ţara. Au introdus în restaurantele lor reţete autentice din regiunea Provence, cunoscută pentru fructe de mare, peşte, dar şi ulei de măsline cu un gust aparte.
Românii au mâncat joi ca francezii. Sărbătoarea gastronomiei franţuzeşti a reunit chefi din toată ţara. Au introdus în restaurantele lor reţete autentice din regiunea Provence, cunoscută pentru fructe de mare, peşte, dar şi ulei de măsline cu un gust aparte. Evenimentul este celebrat în restaurante din întreaga lume. Bucătarii pregătesc feluri de mâncare sofisticate şi neapărat cu gust franţuzesc.
Chef Emmanuel Perrodin a ajuns special în Bucureşti pentru sărbătoarea gastronomiei. Vine din Provence, regiunea căreia îi este dedicată ediţia din acest an.
În Provence, oamenii iubesc mâncarea, grădinăritul şi pescuitul. Chef Sorin Miftode a găsit pe gustul francezilor: peşte şi fructe de mare.
La felul principal, bucureştenii au putut testa lup de mare cu sos de şofran, vinete pai şi legume de sezon. Ne-am întâlnit şi cu un român care a trăit 12 ani în Franţa.
Regiunea Provence este recunoscută pentru vinurile roze. Pe când formau un cuplu, Angelina Jolie şi Brad Pitt şi-au lansat aici propriul vin. La francezi, nicio masă nu se încheie fără platoul de brânzeturi.
Într-un alt restaurant din Capitală, chef Manuela Paraschivescu ne propune un desert spectaculos...
Aromele franţuzeşti au ajuns şi la malul mării. Iar în Sibiu, mirosul din bucătăriile restaurantelor a depăşit orice aşteptare.
3.500 de restaurante din 150 de țări şi-au răsfăţat, joi, clienţii, cu preparate inspirate din bucătăria franţuzească.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰