Antena Meniu Search
x

Sărbătoarea gastronomiei franţuzeşti, marcată și în România

Românii au mâncat joi ca francezii. Sărbătoarea gastronomiei franţuzeşti a reunit chefi din toată ţara. Au introdus în restaurantele lor reţete autentice din regiunea Provence, cunoscută pentru fructe de mare, peşte, dar şi ulei de măsline cu un gust aparte.

de Redactia Observator

la 22.03.2019, 00:11

Vezi și

Românii au mâncat joi ca francezii. Sărbătoarea gastronomiei franţuzeşti a reunit chefi din toată ţara. Au introdus în restaurantele lor reţete autentice din regiunea Provence, cunoscută pentru fructe de mare, peşte, dar şi ulei de măsline cu un gust aparte. Evenimentul este celebrat în restaurante din întreaga lume. Bucătarii pregătesc feluri de mâncare sofisticate şi neapărat cu gust franţuzesc.

Chef Emmanuel Perrodin a ajuns special în Bucureşti pentru sărbătoarea gastronomiei. Vine din Provence, regiunea căreia îi este dedicată ediţia din acest an. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În Provence, oamenii iubesc mâncarea, grădinăritul şi pescuitul. Chef Sorin Miftode a găsit pe gustul francezilor: peşte şi fructe de mare. 

La felul principal, bucureştenii au putut testa lup de mare cu sos de şofran, vinete pai şi legume de sezon. Ne-am întâlnit şi cu un român care a trăit 12 ani în Franţa. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Regiunea Provence este recunoscută pentru vinurile roze. Pe când formau un cuplu, Angelina Jolie şi Brad Pitt şi-au lansat aici propriul vin. La francezi, nicio masă nu se încheie fără platoul de brânzeturi.

Într-un alt restaurant din Capitală, chef Manuela Paraschivescu ne propune un desert spectaculos...

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aromele franţuzeşti au ajuns şi la malul mării. Iar în Sibiu, mirosul din bucătăriile restaurantelor a depăşit orice aşteptare. 

3.500 de restaurante din 150 de țări şi-au răsfăţat, joi, clienţii, cu preparate inspirate din bucătăria franţuzească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Sărbătoarea gastronomiei franţuzeşti, marcată și în România