Antena Meniu Search
x

Se răspândește COVID-19 prin aerul condiționat? Răspunsul profesorului Alexandru Rafila (Video)

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a răspus la întrebarea dacă aparatul de aer condiționat poate răspândi noul coronavirus. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.05.2020, 10:08

Se răspândește COVID-19 prin aerul condiționat? Răspunsul profesorului Alexandru Rafila - captura Antena3
  • Rafila spune că unele recomandări în legătură cu aerul condiționat sunt absolut incredibile.
  • Potrivit medicului, riscul de contaminare cu COVID-19 prin aerul condiționat este unul "extrem de redus"

Dacă foarte mulți specialiști sunt de părere că aparatul poate transmite cu ușurință coronavirusul, profesorul Rafila este de cu totul altă părere.

Președintele Societății Române de Microbiologie susține că riscul de contaminare cu COVID-19 prin aerul condiționat este unul "extrem de redus", mai ales dacă persoanele aflate în încăpere poartă mască de protecție.

"Am auzit zilele acestea, mi s-a părut absolut incredibil. Se spunea să oprim instalaţiile de aer condiţionat pentru că există un risc de transmitere a infecţiei prin aceste instalaţii.

Asta este o prostie pentru că riscul de transmitere este extrem de redus, mai ales dacă personalul poartă mască şi este suficient să le întreţii, să le igienizezi.

Gândiţi-vă la o clădire mare de birouri unde nu există geamuri care se deschid, oamenii poartă mască, iar aerul condiţionat este oprit. Este o chestiune de nefuncţionalitate.

Suntem tentanţi de foarte multe ori la anumite exagerări care pun în pericol chiar activitatea pe care o desfăşurăm", a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sanatate » Se răspândește COVID-19 prin aerul condiționat? Răspunsul profesorului Alexandru Rafila (Video)