Meniu
Search
x

Semnal de alarmă tras de Colegiul Medicilor: 1 din 5 angajați din sănătate suferă de anxietate, 4 din 10 se confruntă au probleme cu somnul, pe fondul pandemiei

Colegiul Medicilor din Bucureşti trage un semnal de alarmă înaintea valului 4 al pandemiei şi cere, sâmbătă, măsuri urgente privind riscul epuizării. Specialiştii arată că 1 din 5 profesionişti din sănătate prezintă simptome de depresie şi anxietate, iar cel puţin 4 din 10 se confruntă cu probleme de somn sau insomnie.

De Redactia Observator la 11.09.2021, 16:47

”Ne aflăm în faţa unui nou val al pandemiei de COVID-19 – cel de-al 4-lea. Spitalele bucureştene sunt din nou în alertă. Medicii şi întregul personal medical sunt nevoiţi iarăşi să facă faţă numărului mare de pacienţi, atât pe secţiile de COVID-19, cât şi în ATI COVID-19. Nu trebuie însă uitat că acest noul val vine pe fondul oboselii şi stresului acumulate deja de prea mult timp, pe fondul unui an şi jumătate fără pauză de respiro, mai ales în anumite specialităţi şi unităţi medicale”, a transmis, sâmbătă, Colegiul Medicilor din Bucureşti.

Colegiul Medicilor trage un semnal de alarmă şi cere măsuri urgente

”Sindromul de burnout poate include o serie de manifestări precum, dar nu limitat la, epuizarea emoţională, lipsa satisfacţiei profesionale sau o senzaţie de depersonalizare, dar şi cu o frecvenţă mai mare a erorilor la locul de muncă”, au mai transmis specialiştii.  

”Dacă nu avem grijă de medici, nu va avea cine să ne îngrijească. Pentru un act medical de calitate, este nevoie ca întreg personalul medical să fie la capacitate maximă, din toate punctele de vedere. Vedem, însă, că eforturile enorme care li se cer medicilor de peste 18 luni se prefigurează a fi necesare şi în următoarea perioadă, fără să se întrevadă un moment final. În aceste condiţii, este important să se ia măsuri, pe de o parte, pentru a asigura o resursă umană suficientă în unităţile medicale, iar pe de alta, pentru a asigura tot suportul necesar personalului existent deja”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Analiza a inclus peste 30.000 de profesioniști din sănătate

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti atrage atenţia că aceste măsuri trebuie implementate rapid, dar este important ca ele să fie menţinute şi pe termen mediu şi lung. O meta-analiză ce a inclus peste 30.000 de profesionişti din sănătate, citată de Colegiul Medicilor, a arătat că cel puţin 1 din 5 prezintă simptome de depresie şi anxietate, iar cel puţin 4 din 10 se confruntă cu probleme de somn şi/sau insomnie.  

Datele sunt îngrijorătoare, iar fără măsuri adecvate, situaţia în Bucureşti şi nu numai se poate dovedi şi mai gravă. În România s-au înregistrat, sâmbătă, pentru a cinea zi consecutiv, peste 2.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Specialiştii se aşteaptă ca vârful valului patru al pandemiei să se înregistreze în a doua parte a lunii octombrie. 

sursa: news.ro

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Semnal de alarmă tras de Colegiul Medicilor: 1 din 5 angajați din sănătate suferă de anxietate, 4 din 10 se confruntă au probleme cu somnul, pe fondul pandemiei