Antena Meniu Search
x

Video "Nu am învăţat nimic faţă de celelalte valuri". Situaţia în secţiile ATI din România devine critică, în plin val 4 provocat de Tulpina Delta

Suntem abia la începutul valului patru al pandemiei şi situaţia în secţiile de ATI este critică, semn că nu am învăţat nimic. Tulpina Delta e supercontagioasă aşa că paturile s-au umplut rapid. În Capitală de exemplu, la ultima raportare, mai erau libere 3 locuri. Autorităţile caută soluţii. Paturi şi aparatură s-ar mai găsi, dar nu sunt medici. 

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 10.09.2021, 22:27

Vezi și

O unitate mobilă de terapie intensivă a ajuns la Institutul Marius Nasta pentru că nu mai era niciun pat liber la ATI. 

Ema Schweninger, reporter Observator: În unitatea mobilă de terapie intensivă vor putea fi internaţi până la 12 pacienţi în stare critică. Spitalul pe roţi este dotat cu aparatură performantă: are monitoare, ventilatoare şi injectomate. 

Numai că deocamdată nu sunt medici. 

Beatrice Mahler, manager, Institutul Marius Nasta: Trebuie scoase posturi la concurs. Iar spitalele sunt subfinanţate. Nu am învăţat nimic faţă de celelalte valuri.

Pe acelaşi subiect

S-au făcut angajări, dar nu suficiente

Presaţi de numărul de cazuri grave, a devenit funcţională şi secţia de ATI de la spitalul militar de campanie ROL 2 Ana Aslan. Aici vor fi trataţi 12 bolnavi în stare critică, iar capacitatea secţiei va fi mărită în curând.

Dan Corneci şeful secţiei ATI Spitalul Militar: Din punct de vedere al personalului mediu avem o problemă. S-au făcut angajari pe timpul pandemiei, dar nu suficiente. Noi asiguram si Spitalul Militar.

Se caută soluţii şi pentru creşterea capacităţii secţiei de terapie intensivă de la Institutul Matei Balş. Problema aici este tot lipsa doctorilor. 

Adrian Marinescu, director medical Institutul Matei Balş: Este imposibil de crezut că sunt câteva spitale care pot să gestioneze un număr atât de mare de cazuri.

543 de bolnavi sunt internaţi în secţiile de ATI din întreaga ţară. Mai sunt libere 125 de paturi pentru adulţi. În Bucureşti, doar 3!

Simin Florescu, manager Spitalul Victor Babeş: Sunt nevaccinaţi! Printre primii vaccinaţi au fost cei vârstnici cu comorbidităţi, aceştia tind să fie în număr mai mic acum faţă de populaţia mai tânără şi, surprinzător, fără alte boli care ajung bolnavi chiar cu forme severe.

În SUA, preşedintele Joe Biden a spus că răbdarea faţă de cei nevaccinaţi s-a terminat. Vaccinul anti-COVID sau un test săptămânal de depistare a bolii va fi obligatoriu în companiile americane cu mai mult 100 de angajaţi, a anunțat Casa Albă. Firmele riscă amenzi de până la 14.000 de dolari pentru fiecare angajat, dacă nu se conformează. În Los Angeles, elevilor cu vârsta de 12 ani şi peste li s-a impus să se vaccineze împotriva COVID-19 dacă vor să frecventeze o instituţie publică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » "Nu am învăţat nimic faţă de celelalte valuri". Situaţia în secţiile ATI din România devine critică, în plin val 4 provocat de Tulpina Delta