Antena Meniu Search
x

Sfatul lui Streinu-Cercel, în ziua în care România a depășit 10.000 de cazuri noi de Covid-19: Nu vă mai salutați cu pumnul

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, i-a sfăuit pe români să nu se mai salute cu pumnul, pentru că e contraindicat.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.11.2020, 15:45

Streinu Cercel: Nu vă mai salutați cu pumnul
Sfatul lui Streinu Cercel, în ziua în care România a depășit 10.000 de cazuri noi de Covid-19: Nu vă mai salutați cu pumnul - Arhivă
  • Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş le recomandă românilor să nu se mai salute cu cotul. 
  • Streinu-Cercel: După părerea mea, este contraindicat.

În ziua în care Grupul de Comunicare Strategică a raportat peste 10.000 de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus, Adrian Streinu-Cercel îi sătuiește pe românii să evite salutul cu cotul, pentru că microbii de pe mâna partenerului ajung pe față.

Citește și:

Profesorul atenționează că, în acest moment, există un mare risc de infectare în familie.

"Suntem într-o situație cât se poate de critică în țară, respectiv în plină pandemie cu SARS-COV2, care dă această boală nenorocită, COVID-19.

Dorința mea cât se poate clară e să văd cât mai puțini pacienți. Ca atare, rugămintea mea este să vă feriți cât mai mult să vă contactați între dvs, inclusiv în familie. Există un risc mare în acest moment să vă infectați în familie", a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Mâna la inimă sau datul din cap, în locul salutului cu cotul

De asemenea, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" le recomandă oamenilor să nu se mai salute cu cotul. 

"Avem tendința să facem un gest simplu, să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea, este contraindicat, pentru că în momentul în care faceți asta luați de pe mâna pertenerului microbii, iar următoarea mișcare este să îi puneți în palmă, în căușul palmei, iar de aici până la față nu mai e decât un pas. Sfatul meu direct este să schimbați modalitatea de salut.

Puteți face așa (mâna dusă la în dreptul inimii - n.r.) sau pur și simplu puteți să dați din cap și obțineți același lucru", a mai spus Streinu-Cercel, potrivit Mediafax.

Record sumbru în România: 10.260 de cazuri Covid-19 în 24 de ore

România a doborât și astăzi recordul de noi infectări cu coronavirus, după ce autoritățile au raportat 10.260 cazuri noi.

123 de oameni au murit răpuși de noul virus, iar la terapie intensivă pacienții au ajuns la 1.001.

Până vineri, 6 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 287.062 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Până astăzi, 7.663 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Sfatul lui Streinu-Cercel, în ziua în care România a depășit 10.000 de cazuri noi de Covid-19: Nu vă mai salutați cu pumnul