Antena Meniu Search
x

Turismul medical-Beneficiile tratamentului cu laser

Datorita serviciilor stomatologice premium si a pregatirii excelente a medicilor dentisti din Romania, fenomenul turismului medical stomatologic la noi in tara a luat amploare in ultimii ani.

de Redactia Observator

la 03.06.2019, 11:47

Care sunt beneficiile tratamentului cu laser
Beneficiile tratamentului cu laser

Datorita serviciilor stomatologice premium si a pregatirii excelente a medicilor dentisti din Romania, fenomenul turismului medical stomatologic la noi in tara a luat amploare in ultimii ani. Preturile accesibile ale serviciilor stomatologice si obiectivele turistice atractive ii conving pe turistii straini sa aleaga Romania ca si destinatie pentru turism medical- o combinatie perfecta intre distractie si relaxare si rezolvarea problemelor dentare.

Life Dental Spa nu este doar un cabinet stomatologic in Bucuresti ci o clinica dentara premium unde majoritatea manoperelor se realizeaza cu ajutorul ultratehnologiei laser stomatologic. Inca destul de putin cunoscuta insa extrem de eficienta, tehnologia laser este primita cu bucurie de catre pacienti, deoarece este blanda, nu doare, nu necesita anestezie in 99% din cazuri, nu foloseste ace si nici mult temuta freza, care este motivul principal al temerilor la dentist. Datorita acestor calitati, tratamentele cu laser sunt indicate atat copiilor, cat si femeilor insacinate sau care alapteaza, persoanelor alergice la anestezice dar si tuturor celor care isi doresc un tratament premium pentru problemele lor dentare, fara durere si fara suferinta.

Iata si categoriile de tratamente dentare care pot fi realizate cu ajutorul laserului dentar:

  • tratament carii cu laser

  • tratament gingivita laser

  • tratament parodontoza/parodontita laser

  • albire dentara laser

  • tratamente de canal asistate laser

  • implanturi dentare asistate laser

  • chirurgie dentara asistata laser

Practic, laserul poate acoperi o gama larga de servicii dentare, mai ales pe cele mai frecvente, de care pacientii au adesea nevoie.

Pentru ca acest gen de tratament este si eficient, dar si rapid, este foarte indicat celor care opteaza pentru turism dentar in Romania, si au un timp limitat la dispozitie pentru a-si rezolva problemele dentare. In clinica noastra tratam lunar numerosi pacienti straini, care vin in tara noastra pentru a-si reconstrui zambetul si pentru a vizita locuri noi, incarcate de istorie.

Tratamentele cu laser sunt rapide si de aceea sunt prima optiune pentru planul de tratament al unui pacient strain care alege sa se trateze in Romania. De exemplu, un tratament carii cu laser pentru o carie superficiala dureaza aproximativ 10 minute, in timp ce o carie profunda necesita aproximativ 30 minute de lucru. Un tratament gingivita laser necesita de obicei o singura sedinta cu durata de o ora, iar parodontoza se trateaza in 2-3 sedinte de aproximativ 60-90 minute fiecare. Din aceeasi categorie, o sedinta de albire dentara cu laser dureaza 30 minute si are rezultate estetice exceptionale, in plus fiind singura metoda de albire dovedita stiintific ca fiind inofensiva pentru smalt.

Avand in vedere aceste lucruri, sesiunile de tratamente pentru un pacient turist pot fi organizate in doar cateva zile, astfel incat sa nu necesite prelungirea sederii acestuia in Romania un timp mai indelungat decat isi doreste sau este necesar.

Tratamentul gingivitei cu laser

In stomatologie, gingivita este considerata ca find premergatoare parodontozei- boala grava care te lasa fara dinti. De aceea, nu trebuie tratata cu superficialitate ci trebuie sa-i acordam atentie de la primele semne, care de obicei sunt inflamarea papilelor gingivale, sangerarea la periaj sau chiar spontana, modificarea culorii gingiei in rosu inchis-violaceu si cresterea in volum. Cand  apare o retractie gingivala sau mai multe, este posibil ca deja afectiunea sa se agraveze si sa se transforme intr-o parodontoza.

Tratamentul cu laser al acestei afectiuni consta in eliminarea cauzei care a produs-o: placa bacteriana.

Intr-o gingivita avansata, nu este suficient doar un detartraj pentru a deveni reversibila, ci trebuie asociat si tratamentul cu laser care are actiune bactericida locala si biostimuleaza tesuturile pentu a se regenera si vindeca. Efectul lui este adesea aproape miraculos: dupa o singura sedinta de tratament, semnele de vindecare sunt evidente in urmatoarele 2-3 zile, iar sangerarea se opreste dupa primele 24 ore!

Tratamentul parodontozei cu laser

Contrar credintei populare conform careia parodontoza “nu are leac”, iata ca tehnologia moderna a gasit solutii si pentru aceasta boala grava, care poate duce la pierderea dintilor. In foarte multe cazuri, primii dinti afectati de aceasta boala sunt incisivii centrali inferiori, care devin mobili si se pierd usor de pe arcade, ceea ce face ca afectarea estetica a pacientului sa fie majora: acesta nu mai poate zambi, manca si nici vorbi corect.

De aceea, un tratament eficient este foarte necesar, iar laserul dentar este unul dintre ele. Cu cat tratamentul este aplicat in stadiile timpurii ale bolii, cu atat sansele de vindecare sunt considerabil mai mari.

Tratamentul efectiv consta in chiuretarea zonelor subgingivale, adica o curatare mai in profunzime a acestora. Efectul bactericid profund al laserului elimina cele minimum 10 tulpini agresive bacteriene care produc boala si biostimularea ajuta la regenerarea locala. Procedura NU necesita anestezie in cele mai multe dintre cazuri, deoarece este nedureroasa.

Chiar daca nu esti neaparat turist in cautare de tratamente stomatologice ci doar iti doresti o solutie excelenta pentru rezolvarea problemelor tale dentare, clinica Life Dental Spa iti ofera o consultatie gratuita cu camera intraorala, pentru care te poti inscrie chiar acum completand formularul:  https://lifedentalspa.ro/contact-cabinet-stomatologic

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Turismul medical-Beneficiile tratamentului cu laser