Antena Meniu Search
x

Vaccinul anti-covid va deveni obligatoriu pentru copiii din Costa Rica

Costa Rica a devenit prima ţară din lume în care vaccinarea anti-Covid-19 este obligatorie la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani.

De Redactia Observator la 08.11.2021, 18:23
O fetiţă cu origini hispanice primeşte un vaccin
Vaccinul anticovid va fi introdus pe lista vaccinurilor obligatorii făcute în copilărie - Shutterstock

Vaccinarea anti-covid a devenit obligatorie în Costa Rica pentru copiii de 5-11 ani. Vaccinul va fi trecut pe lista extinsă a vaccinărilor efectuate în copilărie şi cerute prin lege, spun oficialii din Sănătate, conform BBC.  

Ţara din America Centrală a semnat o înţelegere cu Pfizer pentru achiziţionarea dozelor prin care să înceapă imunizarea tuturor copiilor sub 12 ani, din martie 2022. Decizia vine la o săptămână după ce vaccinul Pfizer a fost aprobat de autorităţile din SUA pentru folosirea în cazul copiilor cu vârste de la 5 la 11 ani. 

Majoritatea copiilor nu sunt predispuşi la o formă gravă dacă fac Covid-19, dar pot fi contagioşi, chiar şi fără simptome. Vaccinul ar putea ajuta la diminuarea răspândirii bolii. 

Care este rata de vaccinare în Costa Rica

Pe acelaşi subiect

Conform înţelegerii cu Pfizer, Costa Rica va primi 3,5 milioane de doze de vaccin, dintre care 1,5 milioane vor fi rezervate pentru copii. Celelalte vor fi folosite pentru doza booster, în rândul populaţiei în vârstă sau imunodepresivă.

Până în prezent, aproximativ 55% din populaţie s-a vaccinat complet, iar peste 70% dintre cei cu vârste între 12 şi 19 ani au primit cel puţin o doză de vaccin. 

De luna viitoare ar putea începe şi la noi vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani. Se aşteaptă decizia Agenţiei Europene a Medicamentului. Una care stârneşte îngrijorare şi emoţii părinţilor, deşi studiile clinice au arătat că riscurile sunt minime, iar protecţia pe care o oferă în faţa îmbolnăvirii depăşeşte 90%.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Vaccinul anti-covid va deveni obligatoriu pentru copiii din Costa Rica