Antena Meniu Search
x

Vaccinul AstraZeneca ar fi eficient împotriva tulpinii braziliene, indică un studiu Oxford

Datele preliminare dintr-un studiu realizat la Universitatea din Oxford indică faptul că vaccinul COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca PLC este eficient împotriva variantei P1 (braziliene), potrivit Reuters.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 05.03.2021, 17:36

Un studiu Oxford indică o eficacitate ridicată a vaccinului AstraZeneca, împotriva tulpinii braziliene - Profi Media

Vaccinul AstraZeneca ar fi eficient împotriva tulpinii braziliene de Covid

Datele indică faptul că vaccinul nu va trebui modificat pentru a proteja împotriva variantei braziliene, despre care se crede că ar fi provenit din orașul amazonian Manaus.

Nu a fost furnizată o eficacitate exactă a vaccinului împotriva variantei. Rezultatele complete ale studiului ar trebui să fie publicate în curând, posibil în martie, scrie Reuters.

Rezultatele timpurii au indicat că vaccinul AstraZeneca a fost mai puțin eficient împotriva variantei sud-africane, care este similară cu P1. Africa de Sud a întrerupt ulterior utilizarea vaccinului în țară.

Informațiile vin întrucât un studiu cu eșantioane mici sugerează că vaccinul COVID-19 dezvoltat de Sinovac din China ar putea să nu funcționeze eficient împotriva variantei braziliene.

Reprezentanții pentru AstraZeneca și Universitatea din Oxford nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii din partea presei internaţionale.

Brazilia se confruntă în prezent cu un al doilea val brutal și de lungă durată al coronavirusului, atingând miercuri un record zilnic de 1.910 decese.

Varianta P1 se numără printre factorii desre care epidemiologii cred că are un aport la creșterea cazurilor și deceselor și a declanşat îngrijorare în comunitatea științifică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Vaccinul AstraZeneca ar fi eficient împotriva tulpinii braziliene, indică un studiu Oxford