Antena Meniu Search
x

Varianta britanică a coronavirusului are o mortalitate dublă față de virusul original

Un nou studiu arată că variantă britanică a SARS-CoV-2, descoperită anul trecut, este între 30% și 100% mai mortală decât tulpinile domininate anterioare, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 10.03.2021, 15:59

Varianta britanică a coronavirusului are o mortalitate dublă față de virusul original - Profimedia

Un nou studiu care a comparat rata de mortalitate în rândul britanicilor infectați cu varianta de SARS-CoV-2, cunoscută drept B.1.1.7, față de cea cauzată de variantele anterioare de coronavirus, indică o rată de mortalitate semnificativ mai mare, relatează Reuters

Varianta britanică a virusului a fost depistată până acum în peste 100 de țări. Are 23 de mutații genetice în codul ei și unele dintre ele o fac mai ușor și mai repede de răspândit. Cercetătorii spun că este cu până la 40%-70% mai transmisibilă decât variantele anterioare și că are o mortalitate aproape dublă față de virusul original. Studiul a fost publicat de British Medical Journal și a fost realizat pe 54.906 de pacienți de Covid infectați cu B.1.1.7.  Dintre aceștia 227 au murit, față de 141 de decese în rândul unui eșantion asemănător de bolnavi infectați cu tulpina originală. 

Citește și:

”Amenințarea variantei B.1.1.7 ar trebui să fie luată în serios dacă legăm mortalitatea și de rata de răspândire” - avertizează Robert Challen, co-autorul al studiului de la Universitatea din Exeter. Virologul britanic Lawrence Young a transmis că în spatele noului val de infecții din Europa se află cel mai probabil tulpina britanică.

Reprezentanţii INSP au anunţat marți că în România s-au confirmat 378 de cazuri de infectare cu tulpina britanică, dintre care 29 la copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Varianta britanică a coronavirusului are o mortalitate dublă față de virusul original