Antena Meniu Search
x

A murit la cinci zile după un apel 112

A sunat la 112, a cerut ajutor. Degeaba. După cinci zile de la apelul disperat, prin care o femeie spunea că nu poate să respire, medicii şi poliţiştii au găsit-o fără viaţă, în casă

Vezi și

A sunat la 112, a cerut ajutor. Degeaba. După cinci zile de la apelul disperat, prin care o femeie spunea că nu poate să respire, medicii şi poliţiştii au găsit-o fără viaţă, în casă

Un echipaj de pe ambulanţă a mers imediat după apelul la 112 la adresa femeii, dar nu a răspuns nimeni. Medicul şi asistentul au încercat să intre în apartament, au sunat la numărul de telefon înregistrat la 112, în timp ce ascultau la uşă. Nu au auzit însă nicio mişcare.

După ce au mai aşteptat în zonă 15 minute, au plecat. În raport au spus că a fost vorba despre un pacient negăsit. E drept, din punct de vedere legal, cam atât se putea face într-o asemenea situaţie. Nu este primul caz în care pacientul nu a fost găsit la sosirea ambulanţei. De cele mai multe ori se întâmplă asta pentru că bolnavul a mers cu altceva până la Urgenţe, a refuzat ajutorul medical solicitat sau, pur şi simplu, sunt date apeluri false.

După cinci zile de când femeia de 42 de ani, fost lector universitar, a sunat la 112 şi a spus că nu poate să respire, două foste colege, alertate că femeia nu mai dă niciun semn de viaţă, i-au sunat familia. Iar cumnatul ei a chemat poliţia. Pompierii au spart uşa ca să poată intra în casă.

Acum, conducerea Serviciului de Ambulanţă Cluj va cerceta modul de intervenţie şi vor fi ascultate înregistrarile făcute de la 112. Medicul coordonator şi echipajul care a intervenit la solicitare vor da şi ei note explicative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » A murit la cinci zile după un apel 112