Antena Meniu Search
x

Carantină de 14 zile pentru românii care vin din Italia, ţară reintrată pe lista galbenă

Românii care se întorc din Italia vor trebui să stea două săptămâni în carantină. Aceste măsuri nu vor mai fi însă valabile pentru cei care revin din Bulgaria. Sunt doar două dintre schimbările survenite după reactualizarea listei ţărilor galbene. Între timp, România va relua toate zborurile din şi spre Marea Britanie. Românii care vin din Regat vor trebui însă să intre în carantină două săptămâni. Există însă şi câteva excepţii.

de Redactia Observator

la 04.01.2021, 13:51

Vezi și
  • Zeci de ţări sunt incluse pe lista galbenă.
  • Bulgaria a fost exclusă de pe lista galbenă, după ce numărul de infectări cu noul coronavirus a dispărut.

Începând de astăzi, de la ora 19.00, România va relua toate zborurile cu Marea Britanie. Numai că persoanele care vin din acest stat vor trebui să stea 14 zile în carantină. Există şi câteva excepţii.

Este vorba despre şoferii de TIR, de autocar, piloţii de aeronave şi personalul navigant, care vor avea nevoie doar un test negativ pentru SARS-COV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte, pentru a putea intra în ţară. 

Măsura se aplică şi persoanelor aflate în tranzit, dar doar dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul ţării.  

Decizia vine după ce lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Dacă Italia fusese scoasă de pe lista ţărilor galbene în luna decembrie - decizie care i-a bucurat pe românii de acolo care s-au întors acasă de sărbători - acum peninsula a fost reintrodusă pe listă. Asta înseamnă că toţi cei care vin din Italia vor trebui să intre 14 zile în carantină.

Bulgaria, în schimb, iese de pe listă, ceea ce înseamnă că nu va mai fi nevoie de carantinarea la domiciliu. 

Republica Moldova rămâne, totuşi, pe lista galbenă. Ţări cu risc epidemiologic ridicat pentru care se impune carantinarea la intrarea în România sunt şi Germania, Turcia, Elveţia, Austria şi Ungaria.

Ţările aflate pe lista galbenă

Ţările aflate, în acest moment, pe lista galbenă sunt: Gibraltar, Liechtenstein, Lituania, San Marino, Panama, Slovenia, Olanda, Serbia, Cehia, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Jersey, Suedia, Danemarca, Georgia, Puerto Rico, Elveţia, Luxemburg, Marea Britanie, Croaţia, Slovacia, Estonia, Letonia, Israel, Cipru, Palestina, Portugalia, Turcia, Monaco, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Germania, Sint Maarten, Republica Moldova, Liban, Austria, Columbia, Italia, Ungaria, Polonia, Andorra, Curacao şi Africa de Sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Carantină de 14 zile pentru românii care vin din Italia, ţară reintrată pe lista galbenă