Antena Meniu Search
x

Un om s-a sinucis crezând că are Covid, înainte ca cel de-al doilea test să dezvăluie că era negativ, în Mexic

Un bărbat din Mexic a decis să îşi pună capăt vieţii după ce testul rapid a indicat că este infectat cu coronavirus. Omul s-a spâzurat în baia spitalului unde era internat, în Mexic. Incidentul a avut loc cu puţin timp înainte ca un al doilea test să indice că omul era de fapt negativ.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 02.01.2021, 11:21

Omul s-a sinucis în spitalul unde era internat
Un bărbat din Mexic a decis să îşi pună capăt vieţii deoarece credea că este infectat cu coronavirus - Profimedia Images
  • Un om s-a sinucis deoarece credea că este infectat cu coronavirus
  • Bărbatul aştepta rezultatul unui al doilea test, care s-a şi dovedit a fi negativ

Un bărbat care s-a sinucis, crezând că este infectat cu coronavirus, era de fapt negativ, potrivit rapoartelor locale. Tragicul incident a avut loc în Mexic. 

Mario Alberto, în vârstă de 29 de ani, aștepta rezultatele unui al doilea test, când și-a luat viața, în baia spitalului unde fusese internat. Tânărul ajunsese la o unitate medicală din Monclova, după ce rezultatul testului rapid fusese pozitiv.

După rezultatul pozitiv, în condiţiile în care bărbatul prezenta unele simptome, medicii au cerut efectuarea unui al doilea test, pentru confirmarea diagnosticului, potrivit dailystar.co.uk.

În timp ce era tratat într-o zonă specială pentru coronavirus, Mario a fost lăsat nesupravegheat timp de 20 de minute, într-o toaletă. O asistentă medicală care s-a dus să îl verifice l-a găsit spânzurat cu un cearșaf. 

''A fost un incident neașteptat. Nu putem lua măsuri împotriva personalului, deoarece acesta nu a fost un caz de omucidere. A fost o întâmplare'', a declarat un administrator. 

COVID-19, efecte asupra sănătăţii psihice

Protocoalele spitalului oferă pacienților infectaţi cu Covid-19 consiliere psihologică după externare. 

''Nu putem prezice dacă cineva vine deja la noi cu anxietate. Acesta este un lucru la care se asistă la nivel de medic generalist'', a mai specificat administratorul.

În Mexic s-au înregistrat 1,4 milioane de cazuri de coronavirus şi aproape 125.000 de decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un om s-a sinucis crezând că are Covid, înainte ca cel de-al doilea test să dezvăluie că era negativ, în Mexic