Antena Meniu Search
x

Video "Daună totală". Românul care a pierdut peste 10.000 de euro în câteva minute, după furtunile nimicitoare care au măturat ţara

O furtună de nici o oră ne-a arătat cât de neputincioşi suntem în faţa naturii. În Bucureşti, vremea s-a dezlănţuit, iar Codurile roşii şi-au făcut de cap. Străzile s-au transformat în râuri, iar maşinile au fost prinse în capcana apei. Tavanul unui liceu pur şi simplu a cedat în faţa vijeliilor. N-a fost mai bine nici pe lângă Capitală. Grindina a pus la pământ serele oamenilor, iar fermierii numără pagube uriaşe. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 15.06.2022, 22:11

Vezi și

"La mine este apa până la genunchi!". În imagini se vede cum arată Capitala după furtună. Ploaia de o oră a transformat oraşul într-un mare canal navigabil. Într-o parcare, maşinile s-au scufundat, iar apa le trece de prag: "Uite până unde e apa. Vai de capul meu!". "Grindină mare cât oul de prepeliţă". Prin apa adâncă, multe autoturisme au rămas fără numere de înmatriculare. Gardurile din cartierul Drumul Taberei au acum o adevărată colecţie de plăcuţe pierdute. 

Furtuna a făcut prăpăd în Bucureşti. Pagube uriaşe

Furtuna puternică a făcut prăpăd şi la Colegiul Economic Viilor. Tavanul a cedat, iar apa a dat năvală în clase. În imagini se vede cum se scurge pe pereţi, iar pe holuri sunt râuri. Elevii care tocmai terminaseră proba la Evaluarea Naţională au mers prin apă până la glezne ca să iasă din liceu: "Copiii adunau la apă. Erau foarte speriaţi. Au fugit toţi. Tavanul este destul de vechi". Au fugit şi reprezentanţii liceului care nu au vrut să comenteze incidentul. 

Grindina care a căzut cu putere a lovit ca nişte gloanţe tot ce a prins în cale. În urmă a rămas un mare covor de crengi, frunze şi bucăţi de gheaţă. Şi ploaia cu gheaţă a semănat numai probleme. 34 de familii s-au trezit cu maşinile distruse. "Grindină de 2 centimetri. Tabla îndoită aşa, uşor, la maşinile din această parcare", arată un şofer.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile recunosc că o ploaie mai serioasă aruncă oraşul în haos. "În prezent sunt străzi care nu fac faţă la o ploaie mai mare de 25 l/mp în 24 de ore. Avem însă o problemă cu pomii, de la 20 la 40, 50 de pomi care la fiecare vijelie cad", declară prefectul Toni Greblă. Apa a intrat în 100 de case şi a blocat 49 de străzi. 

Fermierii, îngenuncheaţi de grindina nimicitoare. "Daună totală"

A fost dezastru şi lângă Bucureşti. În Giurgiu, vijelia a distrus serele, dar şi culturile în aer liber. "Uitaţi cum arată", se plânge un fermier. Câmpul arată ca după un bombardament,  varza e pur şi simplu ciuruită. Fermierul a rămas neputincios în faţa furiei naturii. A pierdut cel puţin 10.000 de euro în câteva minute. "Avem daună totală. Cultura de conopidă, de varză, de ţelină, de roşii afectată maxim, 100%. Va fi nenorocire", spune George Cioalcă

Deşi au trecut 24 de ore de la furtună, bucăţile de gheaţă nu s-au topit şi au în continuare dimensiuni considerabile. Meteologii atrag atenţia că vremea la extreme persistă şi în următoarele zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » "Daună totală". Românul care a pierdut peste 10.000 de euro în câteva minute, după furtunile nimicitoare care au măturat ţara