Antena Meniu Search
x

Salvatorii fac declaraţii şocante. 100 de medici și asistente au venit azi noapte de acasă

În primele minute după ce s-a dat alarma, intervenţia s-a făcut pe COD ROŞU. 500 de pompieri, medici, asistenţi, poliţişti şi jandarmi au intrat în alertă

Vezi și

În primele minute după ce s-a dat alarma, intervenţia s-a făcut pe COD ROŞU. 500 de pompieri, medici, asistenţi, poliţişti şi jandarmi au intrat în alertă. A început lupta cu timpul şi cu moartea. Au scos zeci şi zeci de oameni din club şi au făcut tot ce le-a stat în putinţă să limiteze cât mai mult numărul victimelor. 

La Spitalul de Urgenţă Floreasca a fost azi noapte ca pe front. O spun medicii de acolo. 57 de răniţi au ajuns pe mâinile lor, 13 dintre ei au fost duşi imediat în sala de operaţie. Şi acum luptă pentru viaţă. A fost necesară o mobilizare fără precedent a personalului medical de la Floreasca, a fost adus şi un psiholog.

13 dintre victime - cele operate - sunt şi acum la Terapie Intensivă. Doctorii nu pot spune în acest moment cum va evolua starea lor, următoarele ore rămân critice. Toţi cei 57 de răniţi care au ajuns aici, au venit intoxicaţi. Mulţi dintre ei aveau arse căile respiratorii, traheea, laringele şi plămânii în aşa măsură încât chiar dacă iniţial vorbeau, dacã nu ar fi fost intubaţi de îndată, ar fi murit sufocaţi.

Profesorul Ioan Lascăr, şeful clinicii de chirurgie plastică şi reparatorie de aici, de la Floreasca, povestea astăzi că la acel moment erau făcute zeci de intervenţii chirurgicale, pe pacienţi tineri, că atmosfera era ca la rãzboi, se opera simultan în multe sãli de operaţie.

100 de oameni au venit azi noapte de acasă: 40 de asistente, 20 de doctori angajaţi ai spitalului şi 40 de medici rezidenţi. Au fost momente de tensiune maximă şi afară, pentru că aici veneau părinţii, fraţii, surorile, prietenii celor care nu-şi găseau apropiaţii despre care ştiau că la ora producerii incendiului se aflau în acel club. Coordonatorul SMURD şi al camerei de gardă, doctorul Bogdan Opriţă, a adus un psiholog şi un asistent social să stea de vorbă cu familiile răniţilor într-o sală de conferinţe de aici, din spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Salvatorii fac declaraţii şocante. 100 de medici și asistente au venit azi noapte de acasă