Antena Meniu Search
x

Numărul de infectări noi cu coronavirus a crescut semnificativ în ultimele ore, în România

Creştere alarmantă a cazurilor de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Au fost raportate 238 de noi îmbolnăviri, iar bilanţul deceselor a ajuns la 1305. Avem şi o răsturnare de situaţie. O asistentă care a fost răpusă de COVID şi al cărei nume a fost scos de pe lista victimelor luna trecută, a fost reintrodusă în bilanţul deceselor. 

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 04.06.2020, 23:18

Vezi și
  • Aproape 20.000 de români s-au infectat cu noul coronavirus până acum.
  • Peste 1.300 de români au fost răpuși de coronavirus până acum.

INSP şi DSP Botoşani au decis să reintroducă numele asistentei pe lista victimelor răpuse de COVID-19 pentru că aşa era corect, susţine ministrul Sănătăţii. Femeia a murit pe 23 mai. O zi mai târziu, numele ei apărea în statistica autorităţilor. A fost decesul numărul 1178.

Luni, pe 25 mai, INSP anunţa că a scos-o pe asistentă de pe lista victimelor pentru că fusese declarată vindecată, avea două teste negative. Asta deşi medicii care au tratat-o au declarat că virusul i-a produs leziuni grave care au dus la decesul ei.

Ministrul Sănătăţii a cerut reevaluarea situaţiei. Acum, autorităţile au decis că femeia a murit din cauza noului coronavirus. Asistenta apare acum în dreptul decesului 1.305.

Avem peste 1.300 de decese din cauza COVID-19 şi aproape 20.000 de persoane infectate. Azi avem o creştere îngrijorătoare: 238 de noi cazuri. Ieri am avut 152. Autorităţile fac apel să purtăm mască în spaţii închise, să ne spălăm des mâinile şi să păstrăm distanţa faţă de alte persoane.

În acelaşi timp, DSP-urile au început să evalueze numărul de cazuri de covid din toate spitalele astfel încât încet, încet, acestea să îşi reia în curând activitatea non-COVID.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Numărul de infectări noi cu coronavirus a crescut semnificativ în ultimele ore, în România