Antena Meniu Search
x

Ministerul Educaţiei a pus semnul întrebării la examenele elevilor mai mici

Ministerul Educaţiei merge cu două viteze: încet şi foarte încet. O dovedesc testele naţionale pentru elevii din clasele a doua, a patra şi a şasea

Vezi și

Ministerul Educaţiei merge cu două viteze: încet şi foarte încet. O dovedesc testele naţionale pentru elevii din clasele a doua, a patra şi a şasea

Nu au fost stabilite nici până la această oră. Echipa Observator a descoperit că până şi angajaţii Ministerului cred că examenele n-au niciun scop. Pentru profesori, însă, este un consum de hârtie la nivel naţional, nu o evaluare.

Bacalaureatul este bine stabilit. La fel şi examenul de la clasa a 8-a. Dar la clasele a 2-a, a 4- şi a 6-a testele sunt cu semnul întrebării.

Strategia Ministerului Educaţiei este să ofere examene clare pe utima sută de metri. 600.000 de elevi vor da teste naţionale, dar nu se ştie nici cum, nici când.

Pare a fi un experiment în care copiii sunt pe post de cobai. Pe nervii şi munca profesorilor.

Este al doilea an în care se dau aceste teste. La primele, rezultatele nu se cunosc. Şi nu pentru că ar fi secrete. Pur şi simplu nu au fost prezentate public, chiar dacă profesorii au făcut muncă voluntară.

Însă profesorii speră să nu fie traşi pe sfoară. Pentru elevi ar fi bune. Îi antrenează pentru situaţii stresante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ministerul Educaţiei a pus semnul întrebării la examenele elevilor mai mici