Antena Meniu Search
x

Avocatul Poporului anunță anchete la Rahova, Giurgiu şi Jilava în cazul decesului fostului judecător Stan Mustaţă. Parchetul a deschis dosar penal de moarte suspectă

Avocatul Poporului anunţă că va efectua anchete la penitenciarele Rahova, Giurgiu şi Jilava în cazul morții fostului judecător Stan Mustaţă.

Stan Mustata

Avocatul Poporului anunţă că va efectua anchete la penitenciarele Rahova, Giurgiu şi Jilava în cazul morții fostului judecător Stan Mustaţă.

Stan Mustanţă, care se afla în detenţie, a murit la Spitalul Carol Davila din Bucureşti, după ce a fost transferat între penitenciarele Rahova, Giurgiu şi Jilava, iar Avocatul Poporului spune că va face anchete la toate cele trei penitenciare.

Avocatul Poporului spune că ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi a art. 34 din Constituţie privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii, motivele transferului, dacă au fost respectate dispoziţiile legale cu privire la acesta, starea de sănătate a persoanei private de libertate, precum şi contextul în care s-a produs decesul.

"Anchetele vor fi efectuate de către Domeniul armată, justiţie, poliţie, penitenciare în colaborare cu Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenţie, din componenţa echipei făcând parte şi un medic", precizează sursa citată.

Pe acelaşi subiect

Şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat începerea unei anchete interne la Penitenciarul Jilava, după moartea fostului judecător.

Anunţul privind decesul fostului magistrat a fost făcut miercuri seară la Antena 3, de către avocata sa, Lorette Luca, care a spus că fostului judecător i s-a făcut şi mai rău, el având blocaj renal, şi a fost "plimbat prin trei spitale".

La ultimul dintre acestea, s-a decis să i se facă dializă, însă inima sa a cedat, iar Stan Mustaţă a făcut infarct şi a decedat.

Stan Mustaţă a fost condamnat, în 11 mai 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la opt ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Complicea sa, fosta grefieră Mariana Curea, a primit o pedeapsă de patru ani şi trei luni de închisoare cu executare.

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Avocatul Poporului anunță anchete la Rahova, Giurgiu şi Jilava în cazul decesului fostului judecător Stan Mustaţă. Parchetul a deschis dosar penal de moarte suspectă