Antena Meniu Search
x

Video Numărul turiştilor de pe litoral, în scădere din cauza vremii care se menţine instabilă

Vremea a dat peste cap planurile turiștilor de la mare. În timp ce unii și-au anulat vacanţa, cei mai curajoşi au stat îmbrăcați cu bluzoanele pe plajă. De baie nici nu a fost vorba, mai ales că salvamarii au arborat steagul roşu pentru prima dată în acest sezon.  

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 17.06.2021, 20:36

Vezi și
  • Hotelierii de pe litoral caută soluţii pentru a atrage cât mai mulţi turişti.

Vânt, mare agitată și nori amenințători pe cer. Așa a fost astăzi vacanţa pe litoral.  

Astăzi la malul mării codul galben se suprapune cu cel portocaliu. Sunt aşteptate precipitaţii, iar vântul va sufla la rafală chiar şi cu 60 de kilometri pe oră. Plaja este goală, iar pentru puţinii turişti salvamarii au arborat steagul roşu. Asta înseamnă scăldatul interzis.

Cu sau fără steag de avertizare arborat în foișoarele salvamarilor, turiștii trebuie să fie atenți întreg sezonul atunci când se gândesc să facă baie în mare în stațiunea Mamaia. 

Gabriel Culea, șef Salvamari Mamaia: Dacă în anii trecuţi aveam între 100-150 de metri de la mal la geamandură, zona de siguranţă şi de îmbăiere, anul acesta va fi 30-40 de metri.

Schimbarea plajelor proaspăt amenajate vine şi cu alte pericole.

Gabriel Culea, şef Salvamari Mamaia: Mai ales pe plajele noi, curentul va fi foarte puternic. De multe ori turiştii vor să intre doar să bage piciorul, dar pe retragere marea poate să-i ia. 

Vreme instabilă pe litoral, cel puţin până la sfârşitul săptămânii

Turiștii care sperau să stea la soare au trebuit să îşi schimbe planurile. Există, însă, variante de a petrece o zi interesantă la malul mării, chiar şi atunci când e vreme rea.

Corina Martin, proprietar agenție de turism: Posibilitatea de a merge în degustare de vinuri în cramele dobrogene, de a merge în rezervaţia naturală a Munţilor Măcin, apoi la cetăţile antice de la Arganum sau de la Enisala.

Tot din cauza vremii de până acum, puţini au fost cei care s-au putut bucura de preţurile mici din programul "Litoralul pentru toţi". 

Corina Martin, proprietar agenție de turism: Tarifele însă încep să crească acum. Undeva în jur de 20% este creşterea faţă de tarifele pe care le-am avut în prima parte a verii.

Elena Drăghici, șef recepție hotel 4 stele: Spre deosebire de anul trecut este o scădere, oaspetii sunt reticenţi din cauza vremii.

Veștile din partea meteorologilor nu sunt tocmai bune. Vremea se va menține instabilă toată săptămâna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Numărul turiştilor de pe litoral, în scădere din cauza vremii care se menţine instabilă