Antena Meniu Search
x

Pacientul cu arsuri pe 70% din corp, blocat în ţară de birocraţie şi vremea rea, a ajuns în cele din urmă la clinica din Belgia

Bărbatul cu arsuri grave, blocat de opt zile în ţară, a fost transferat abia astăzi spre Bruxelles. După ce statul român s-a încurcat o săptămână în hârtii şi birocraţie, după ce vremea nu a lăsat avionul să decoleze de la Iaşi, ieri, pacientul a ajuns cu aeronava doar dincolo de Timişoara. Avionul SMURD a avut probleme tehnice. Astăzi, însă, printr-un ordin al ministrului Apărării, pacientul a fost îmbarcat într-o aeronavă a Forţelor Aeriene Române care a decolat de la Otopeni.

de Redactia Observator

la 29.01.2021, 17:47

Vezi și
  • Bărbatul a suferit arsurile în urma unui accident de muncă.
  • Bărbatul a fost mutat pe la mai multe spitale înainte de a ajunge în Belgia.

Dana Mihaela, soţia pacientului ars: Dacă se întâmplă ceva cu soţul meu, cine răspunde? Să-mi spună cine răspunde la întrebarea asta?

Opt zile, viaţa unui pacient ars pe mai bine de jumătate din corp a atârnat de un fir de aţă şi....de promptitudinea autorităţilor. Bărbatul este din Constanţa şi după accidentul de muncă în care a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului a fost dus la Iaşi, pentru că în oraşul de la malul mării nu există secţie de mari arşi. 

Soţia i-a găsit un loc la o clinică din Belgia şi, după o luptă cu birocraţia de câteva zile, un avion SMURD s-a pregătit să facă transportul. Prima încercare a eşuat. Motivul? Viscolul. Ieri, aeronava a decolat de la Iaşi, s-a oprit la Timişoara să alimenteze, dar în drum spre ţara de destinaţie, a avut probleme tehnice. 

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că avionul fusese reparat recent şi a dus la bun sfârşit alte trei misiuni. De vină este o problemă apărută la sistemul de presurizare, care ar fi putut pune în pericol viaţa echipajului şi a pasagerilor la altitudine mare. Dincolo de chestiunile tehnice, rămân clipele care pot face diferenţa între viaţă şi moarte. 

Un medic român din Belgia era gata să intervină de urgenţă.

Pacientul cu arsuri pe 70% din corp a fost transportat în Belgia cu o aeronavă Spartan

Ciprian Isacu, medic specialist în chirurgie plastică: Din ce am văzut în fotografii, e o luptă contracronometru. Cineva Sus acolo îl iubeşte!

Dana Mihaela, soţia pacientului ars: Soţul meu putea fi transferat din a doua zi. Oamenii ăştia i-au mâncat din zile. Sunt în situaţia asta disperată pentru că ei nu au fost în stare. Nu au găsit o alta formulă.

Soţia bărbatului spune că a făcut tot ce a fost posibil. A plătit tratamentul în valoare de 50 de mii de euro. Doar transportul a fost asigurat de statul român. Bărbatul în vârstă de 52 de ani a fost adus la Bucureşti şi internat la Spitalul Floreasca.

Dana Mihaela, soţia pacientului ars: O luăm de la capăt. Nu există altă variantă, înţeleg. Mi s-a transmis că nu există alt avion.

Abia astăzi, bărbatul a fost îmbarcat într-o aeronavă C-27 Spartan a Forţelor Aeriene Române care a decolat de la baza Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu destinaţia Bruxelles.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pacientul cu arsuri pe 70% din corp, blocat în ţară de birocraţie şi vremea rea, a ajuns în cele din urmă la clinica din Belgia