Video

Pacient cu arsuri, întors din drumul spre Belgia după ce avionul SMURD s-a depresurizat

De Alexandra Marin.
Publicat: 28.01.2021, 16:55.
Actualizat: 28.01.2021, 16:55

Un avion care transporta un pacient cu arsuri grave în Belgia s-a defectat în zbor şi a fost nevoit să-şi schimbe direcţia spre Capitală. Bărbatul de 52 de ani era internat la Iaşi când a fost preluat pentru transfer.Pacientul a fost electrocutat pe un vagon pe care îl inspecta, la Constanţa. Deşi familia a facut demersuri la autorităţi, ba chiar i-a găsit un loc la o clinica din Belgia, birocraţia de la noi a îngreunat transferul. 

Pacientul trebuia să plece din Iași direct la clinica din Belgia, însă planul prevedea și o scurtă oprire la Timișoara pentru alimentarea aeronavei. Aceasta a fost alimentată și a decolat cu succes de pe aeroportul din Timișoara, însă pe drum au avut loc mai multe defecțiuni tehnice la aeronavă, motiv pentru care pacientul a fost întors în România.

În acest moment, pacientul a fost transferat la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.

Pacientul trebuia să ajungă miercuri în Belgia

Transportul spre Belgia ar fi trebuit să fie făcut încă de ieri dimineaţă, dar condiţiile meteo nu au permis decolarea aeronavei din capitală spre Iaşi.

Din păcate, nu doar vremea a întârziat transferul bărbatului. Şi birocraţia a jucat un rol.

Deşi familia luase legătura cu clinica din Belgia şi îi găsise un loc, ordinul fostului ministru al Sănătăţii privind transferul marilor arşi în străinătate nu a fost publicat încă în Monitorul Oficial, astfel că toată procedura a fost mult îngreunată.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.