Antena Meniu Search
x

Românii au luat cu asalt Grecia și Bulgaria. Hotelierii de pe litoral, în pragul falimentului

După trei luni de izolare, dorul de călătorie şi-a spus cuvântul. Mii de români au plecat din ţară odată cu ridicarea obligaţiei de sta izolaţi la întoacere. Cel mai aglomerat a fost punctul de trecere către Bulgaria, unde turiştii au mers fie în vacanţă sau la cumpărături, fie pentru a ajunge mai departe, în Grecia. Este o pierdere uriaşă pentru litoralul nostru. Hotelierii spun că sunt în pragul falimentului.

de Redactia Observator

la 16.06.2020, 21:59

Vezi și
  • Pierderi uriașe pentru hotelierii de pe litoralul românesc
  • Mii de români au plecat din țară, după ridicarea restricțiilor

La Vama Veche, poarta de ieşire din ţară spre Bulgaria, au fost cozi întinse pe kilometri întregi. Sute de români au aşteptat mai bine de o oră să treacă graniţa. Cei mai mulţi au plecat în vacanţă, fie la vecinii bulgari, fie în Grecia. Unii au ales însă excursii de o zi.

Dincolo de graniţă, bulgarii ne aşteaptă cu braţele deschise, dar şi cu reguli stricte de prevenire a infectării cu coronavirus.

Andreana Staneva, manager hotel - Suntem pregătiţi de sezon, ne pregătim hotelurile. Am luat toate măsurile de igienă şi dezinfecţie, angajaţii sunt pregătiţi şi instruiţi pentru a le satisface toate nevoile clienţilor, pentru a fi fericiţi şi pentru a avea un sejur fără nicio problemă.

La fel de pregătiţi sunt şi grecii care îşi pun toate speranţa în români pentru a-şi salva turismul. Pe insule, au suplimentat numărul medicilor. Iar pe plaje şi în hoteluri, distanţarea socială e garantată. Cele mai multe pachete turistice s-au vândut pentru vacanţe în Halkidiki, Thassos sau Lefkada.

Cristina, turistă româncă în Thassos - Tocmai am fost la masă şi totul este perfect, soare, frumos, vacanţă. Ne-au zis că trebuie să păstrăm oarecum distanţa. În camere, intră dimineaţa doamnele echipate cu mască, mănuşi pentru curăţenie. La restaurant sunt mesele foarte distanţate, nu mai sunt de mai mult de 4 locuri.

Câştigul grecilor şi bulgarilor este însă pierderea României. Hotelierii din sudul litorarului spun că sunt în pragul falimentului. Deşi în ultimii ani, au investit pentru servicii all inclusive, precum în Turcia şi Grecia, epidemia de coronavirus a schimbat totul. Proprietarii resorturilor spun ca preferă să îi ducă pe turiști la bulgari, la masă. E mai convenabil sa închirieze un autocar decât să-şi schimbe cu totul serviciile.

Dragoș Răducan, manager resort all inclusive - Din pacate, in sudul litoralului s-a muncit foarte mult pe acest all inclusive,  conceptul de all inclusive a fost ucis la varsta de 6 ani. Nu stiu daca vom mai exista anul viitor.

Ca soluţie de compromis, au scos bufetul suedez pe terasă, iar angajaţii sunt cei care îi servesc pe turişti. Dacă până la 1 iulie motoarele turismului nu sunt repornite la capacitate maximă şi fără restricții, hotelierii români spun că vom avea în faţă un sezon compromis şi o avalanşă de şomeri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii au luat cu asalt Grecia și Bulgaria. Hotelierii de pe litoral, în pragul falimentului