Antena Meniu Search
x

Video S-a deschis sezonul estival la Ocna Sibiului. Tot mai mulţi turişti vin să profite de băile cu nămol care ar face minuni

La Ocna Sibiului, s-a deschis oficial sezonul estival. Încă din weekendul trecut zeci de localnici şi turişti au venit să se scalde în lacurile cu apă sărată. Toţi au vrut să profite şi de băile cu nămol despre care specialiştii spun că face minuni pentru cei care suferă de boli reumatice. În plus, primii clienţi de la bazinele din Ocna Sibiului au avut parte şi de preţuri reduse. 

de Redactia Observator

la 16.05.2022, 14:26

Vezi și

Zeci de turişti şi localnici au profitat din plin de vremea frumoasă din weekend şi au făcut o baie în lacurile cu apă sărată de la Ocna Sibiului. Apa caldă de la Ocna Sibiului se datorează fenomenului de heliotermie, care menţine căldura din adâncul apei sărate pentru mai mult timp.

Ionuţ Costea, manager Lacuri Ocna Sibiului: Acum este activ fenomenul respectiv. Avem undeva la 35 de grade la 1 metru adâncime, cam atât este temperatura şi cei care sunt din zonă ştiu lucrul ăsta şi de asta vin deja la Ocna Sibiului.

Turist: Aici s-a păstrat apa caldă la adâncimi mari şi la suprafaţă e oarecum acceptabilă, deci se poate face baie.

Mulţi oameni aleg Ocna Sibiului pentru curele cu nămol sapropelic

Turist: Ne ajută mai ales la reomatism, la vârsta noastră nu avem ce face, trebuie să ne tratăm. Cu medicamente e mai greu că sunt scumpe. 

Acum, la deschiderea sezonului, intrarea costă 15 lei pentru adulţi, iar copiii au acces gratuit. De la mijlocul lunii viitoare însă, biletul va fi 30 de lei pentru adulţi şi 15 pentru copii. Turiştii care vor să rămână şi peste noapte se pot caza la o pensiune din zonă. În această perioadă, preţurile pornesc de la 100 de lei pentru o cameră dublă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » S-a deschis sezonul estival la Ocna Sibiului. Tot mai mulţi turişti vin să profite de băile cu nămol care ar face minuni