Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vânzătoare amendată în magazin pe motiv că nu își poate justifica deplasarea

O vânzătoare de la un magazin de cartier din Oțelu Roșu a fost amendată cu 2.000 de lei, după ce un polițist local a ca considerat că, în timp ce este la serviciu, femeia nu îşi poate justifica deplasarea.

de Ana Maria Ghiarasim

la 30.04.2020 , 09:20

Vânzătoare din Oțelu Roșu, amendată la serviciu de un poliţist local Vânzătoare din Oțelu Roșu, amendată la serviciu de un poliţist local - Adevarul.ro
  • Sofia Obrejan a fost amendată în magazin de un polițist local.
  • Polițistul susține că femeia nu i-a arătat dovada eliberării de către angajator a adeverinţei de angajator.

Sofia Obrejan povestește că magazinul în care lucrează este unul micuţ, iar pentru a limita contactul cu clienţii, la intrarea în magazin a fost pusă o barieră, clienţii fiind serviţi la uşă. 

Femeia spune că într-o seară de la începutul lunii aprilie, în jurul orei 21.30, când se pregătea să închidă, un poliţist local a înlăturat bariera de la intrare în magazin şi a intrat în incintă. Pentru că i-a atras atenția să rămână afară, căci nu avea nici mască de protecție pe față, nici mănuși, polițistul local s-a enervat și a promis că se răzbună.

„A ajuns în faţa magazinului, a împins bariera şi i-am spus că nu are voie să intre pentru că, în primul rând, este ora închiderii şi în al doilea rând noi servim de la uşă. A început scandalul cu mine: «Ce, eu nu am voie să intru? Nu vezi cine sunt eu?» Au fost nişte discuţii. În acel moment, mi-a spus: «O să te aranjez eu. Dă-mi adeverinţa de serviciu». Nu avea nici mască, nici mănuşi, i-am arătat-o de la pult (tejghea-n.r.) şi i-am spus să cheme un echipaj cu mască şi mănuşi că le-o înmânez: «Bine, nenorocito! Te aranjez eu pentru asta”, a povestit vânzătoarea, pentru Adevarul.

Articolul continuă după reclamă

Din procesul-verbal semnat de agentul Vasile Linţu reiese că femeia a fost amendată pentru că „aflându-se la magazinul SC VIO şi ANGI în calitate de vânzătoare, a refuzat să facă dovada eliberării de către angajator a adeverinţei de angajator”.

Vânzătoarea povestește că a mers inclusiv la primarul localității să îi spună ce s-a întâmplat, însă a fost sfătuită să conteste în instanță amenda.

Într-un punct de vedere solicitat de Adevărul, și Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, în subordinea căruia se află acum Poliţia Locală, o trimite pe femeie în instanţă.

Citește și:
Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri sociale » Vânzătoare amendată în magazin pe motiv că nu își poate justifica deplasarea