Antena Meniu Search
x

Ştefănel, copilul abandonat în spital și adoptat de o familie de pompieri

I-a ars focul în inimă când l-au văzut pe Ştefănel. Şi, chiar dacă sunt pompieri, n-au reuşit să stingă pasiunea pentru băieţel. L-au adoptat din spital, unde fusese abandonat de femeia care l-a adus pe lume.

Vezi și

I-a ars focul în inimă când l-au văzut pe Ştefănel. Şi, chiar dacă sunt pompieri, n-au reuşit să stingă pasiunea pentru băieţel. L-au adoptat din spital, unde fusese abandonat de femeia care l-a adus pe lume.

După un control de rutină la Pediatrie, un cuplu de pompieri a semnat procesul verbal de inspecţie, dar şi actele prin care l-a adoptat pe Ştefănel.

Două mâini mici se ridică în aer - una spre mama, una spre tata. Ştefan ştie că e un copil iubit.

Dar tabloul lor de familie nu a fost dintotdeauna aşa. Acum trei ani, Irina şi Cătălin erau singuri. Îşi doreau cu ardoare un copil, care întârzia să apară.

Irina e pompier. Şi face, periodic, controale ISU la Spitalul Judeţean Neamţ. Acolo, la Pediatrie, i-a venit prima oară ideea să adopte. Dintre zecile de copii abandonaţi acolo, destinul i l-a adus pe Ştefănel.

Irina şi-a sunat imediat soţul. Cătălin, şi el pompier, era în misiune.

A fost un semn, care le-a întărit sentimentul că Ştefănel e menit să fie fiul lor.

Şi apoi au aşteptat ca Ştefan să devină al lor şi în acte. Doi ani a durat drumul adopţiei.

N-a fost uşor. Cum n-a fost uşoară nici decizia de a creşte un copil necunoscut. Şi-au pus un milion de întrebări.

Au aflat că Ştefănel era al zecelea copil dintr-o familie destrămată. Şi că mama lui biologică şi-a abandonat, la naştere, cinci fii.

Visează să se facă pompier, la fel ca părinţii lui. Râde, se joacă, iubeşte, e fericit. Sunt drepturi de care alţi 60.000 de copii, abandonaţi de părinţii lor, nu se pot bucura. Ei încă mai aşteaptă ca cineva să îi ia acasă.

Pe drumul adopţiei au pornit, deocamdată, 1.400 de familii. Vor aştepta, în medie, doi ani, până să devină părinţi în acte. E o cale grea, dar nu imposibilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Ştefănel, copilul abandonat în spital și adoptat de o familie de pompieri